(video) Un suspect în dosarul de omor asupra lui Vlad Plahotniuc, condamnat la cinci ani de închisoare

Iurie Parhomenco, suspectul în dosarul penal deschis pe tentativă de omor asupra lui Vlad Plahotniuc a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pentru cinci ani și patru luni, cu executare în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată de către Judecătoria Chișinău.

(video) Un suspect în dosarul de omor asupra lui Vlad Plahotniuc, condamnat la cinci ani de închisoare
(Foto: realitatealive.md)

Avucatul inculpatului a declarat că nu s-a așteptat la o asemenea decizie, ținând cont că acuzatorii de stat au cerut din start zece ani și șase luni. Avocatul a mai spus că deocamdată nu știe dacă va contesta decizia și va aștepta sentința motivată, pentru a vedea care vor fi următoarele acțiuni.

„Pedeapsa de cinci ani și patru luni cel puțin se încadrează în prevederile legale, însă abia la 15 februarie va fi pronunțată sentința motivată ca ulterior să aduc argumente dacă sunt sau nu de acord”, a spus avocatul lui Parhomenco pentru jurnaliști.

Pub

Parhomenco și-a obținut sentința pentru trecerea ilegală a frontierei, procurarea și păstrarea armelor, cât și pentru pregătirea omorușui săvărșit la comandă.

„Solicitarea procurorului o consider legală și nu pot comenta de ce instanța a aplicat o astfel de pedeapsă”, a declarat procurorul.

Inculptatul ar fi cerut anterior să vorbească cu presa însă, potrivit avocatului, a renunțat ulterior.

Procurorul pe caz a declarat că urmează să se decidă dacă vor contesta decizia instanța.

Potrivit PCCOCS, 13 persoane au participat la tentativa de omor asupra lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit procurorilor, doar o parte din ei și-au recunoscut vina, iar o parte au recunoscut parțial cele invocate. La moment sunt reținute șapte persoane, iar altele urmează să fie reținute în Ucraina.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub