(video) Un nou segment al celei de-a doua piste a Aeroportului Chișinău: 80% din lucrări au fost finalizate

Aeroportul Chișinău are acum 1750 de metri finisați din a doua pistă de decolare-aterizare, dar și două artere de rulare, care vor putea primi toate tipurile de aeronave.

"Vom putea deservi aeronavele pe perioada reconstrucției pistei de bază și totodată va fi și o pistă alternativă. Începând cu anul viitor, vom avea două piste de decolare-aterizare, a declarat Petru Jardan, directorul general "Avia Invest".

"Toate aceste acțiuni, inclusiv calcule, au fost realizate cu suportul și vizele de rigoare a producătorilor mari de aeronave, ca Airbus și Boeing", a explicat Radu Bezniuc, director Autoritatea Aeronautică Civilă Republicii Moldova.

Aeroporul dispune deja și de 27 de locuri de parcare pentru aeronave perfect funcționale.

"Calitatea serviciilor prestate de către Aeroportul Internațional Chișinău a crescut; a devenit un aeroport de talie regională; face față, avem un trend ascendent de creștere a numărului de pasageri, cred ca este de peste 20%", a spus și Octavian Calmîc, viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Experții din Germania supraveghează procesul de desfășurare a lucrărilor.

"Pentru lucrări, s-au utilizat 15 mii de tone de ciment, 25 mii de tone de nisip și 55 de mii de tone de pietriș de granit. Pentru asigurarea calității, pe teritoriul aeroportului se află un laborator care controlează și materialele și lucrul", a declarat Iakub Iurga, manager de proiecte “Strabag Group”.

Aeroportul este deja pregătit și pentru perioada de iarnă, cu ajutorul echipamentelor și utilajelor multifuncționale de intervenție, unele procurate recent.

"Este foarte comod și pentru operatorii de echipament; monitorizăm starea pistei cu echipament special, care ne arată în timp real starea pistei, cu coeficientul de frânare, temperaturile care le avem", a spus Oleg Tătaru, șef-adjunct servicii aerodrom.

În total, compania "AviaInvest" a reconstruit până acum peste 145 de mii de metri pătrați din suprafața aerodromului, în conformitate cu proiectele realizate în cele mai mari aeroporturi europene.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub