(video) Un nou schimb de replici în Parlament cu privire la limba oficială

De la un Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federative Brazilia de abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare, la discuții despre limbă. Deputatul Valeriu Munteanu a făcut din nou referire la sintagma „limba moldovenească”, relatează UNIMEDIA.

„Este aceeași sintagmă rușinoasă, sovietică, de limbă moldovenească. Ce trebuie să se întâmple ca Guvernul să ia act și să aplice această hotărâre a Curții Constituționale?”, a întrebat retoric liberalul.
 
Viceministrul de Externe, Iulian Groza, a declarat că începând cu data de 5 decembrie, toate acordurile internaționale sunt negociate și semnate în limba română.
 
Artur Reșetnicov l-a atenționat pe viceminsitru că „a jurat pe Constituția Republicii Moldova” și i-a solicitat să o respecte, să slujească poporului RM.
 
„Eu, în calitate de cetățean al RM, respect Constituția RM și legile din țară. Însă, hotărârile Curții nu pot fi comentate, doar implementate. Respectiv, MAEIE se conformează. În al doilea rând, eu în calitate de viceminstru nu am jurat pe Constituție, dar o respect”, a conchis 
 
Deputatul Mihai Godea, în cadrul unei intervenții l-a citat pe Druță: „Dacă nu vă place să-i spuneți româna, spuneți-i maternă sau natală, și nu discutați la toate răscrucile, cu toți proștii”.
 
Vedeți în videoul anexat schimbul de replici dintre deputați.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub