(video) Un nou reportaj manipulator al canalului „Rossia-1": Europa strânge din nas produselor moldovenești

Știrile televiziunii ruse, care sunt interzise de autoritățile moldovenești, pot fi vizionate pe youtube. Un reportaj ce vizează economia Moldovei a fost difuzat pe canalul de stat  „Россия 1”, unde se descrie nivelul exporturilor fructelor și legumelor moldovenești. "Europa, cea la care au sperat atât moldovenii, strâmbă din nas la produsele de casă moldovenești", sună un comentariu la știre.

(video) Un nou reportaj manipulator al canalului „Rossia-1

Potrivit unor date statistice oferite de canalul rus, dar fără a menționa și sursa acestora, în prima parte a anului 2017 exportul de legume în țările UE a fost de aproximativ 500 de tone, iar în Rusia peste 8000 de tone. Pentru fructe s-a stabilit  aceeași situație, 1000 de tone în UE și peste 100.000 de tone în Federația Rusă.

Agricultura este o ramură strategică a economiei din R.Moldova, iar Rusia rămâne încă principalul consumator al vinului, legumelor și fructelor moldovenești, se menționează în reportaj. De asemenea, jurnaliștii ruși spun că fermierii moldoveni visează la momentul când vor putea să revină pe piața rusă.

Pub

Interesant este că reporterul a folosit un microfon fără cub, luând interviuri atât de la directorul Fabricii de Conserve de la Călărași, despre care presa a scris că a ajuns în posesia familiei Dodon, dar și în discuția purtată cu analistul economic, Victor Ciobanu.

Amintim că Parlamentul a votat Proiectul de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, care prevede interzicerea transmisiunii pe teritoriul Republicii Moldova a posturilor care nu au semnat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră.

Iar Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a arătat deranjat de noile schimbări  în Codul Audiovizualului și susține că această modificare „nu este doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub