(video) Un nou protest față de modificarea sistemului electoral: Oamenii au scandat „PD-PSRM, aceeași mafie” și „Nu votul mixt”

(update 15:44) A fost anunțată data unui nou protest: 17 septembrie, Piața Marii Adunări Naționale, la ora 12:00. Maia Sandu și Andrei Năstase au chemat oamenii la un nou protest împotriva sistemului electoral și i-au mulțumit pentru protestul de astăzi. Lumea a scandat "Bravo".

(update 15:17) S-a ajuns la sediul Partidului Democrat. Și sediul PD este păzit de polițiști. Oamenii scandează "Jos PD", "Noi nu cedăm", "Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta", "PD-PSRM, aceeași mafie", "Nu votul mixt", "Să vă fie frică, poporul se ridică".

(video) Un nou protest față de modificarea sistemului electoral: Oamenii au scandat „PD-PSRM, aceeași mafie” și „Nu votul mixt”
(Foto: UNIMEDIA)

(update 14:58) Protestatarii au ajuns în fața Ministerului Afacerilor Interne. Intrarea MAI este păzită de un cordon de polițiști. Se strigă: "Hoții", "Jizdan- nu uita, ai și tu celula ta", "Poliția păzește mafia".

(update 14:10) Oamenii au ajuns la sediul partidului socialiștilor. În fața sediului PSRM se strigă "Dodon- trădător", "Demisia", "Dodon, nu uita, ai și tu celula ta".

Pub

(update 13:30) Oamenii au pornit la marș spre sediile partidelor Socialist și Democrat. Pe drum protestatarii scandează: "Vrem DNA, nu CNA", "Armata rusă afară", "Hoții". 

(update 13:25) Interpreții Cătălin Josan și Pașa Parfeni cântă piesele "Cântec de unire" și "Cântecul zorilor"

(update 13:21) Protestatarii vor porni în marș pe următorul traseu: Sediul Partidului Socialiaștilor -Procuratura Generală- Reședința de stat a Președintelui Republicii Moldova- Ministerul Afacerilor Interne- Sediul Partidului Democrat.

(update 13:10) Protestatarii au adoptat o rezoluție în care se arată îngrijorați de o posibilă stopare a ajutorului financiar către Republica Moldova și cer abrogarea legii cu privire la sistemul mixt de vot. Rezoluția este adresată autorităților de la Chișinău și a Uniunii Europene. 

(update 12:40) Lidera Partidului "Acțiune și Solidaritate" Maia Sandu vorbește pe scena din fața parlamentului: "Nu avem banii lor, poliția lor, dar suntem uniți. Iar noi vrem un singur lucru- oamenii cinstiți să traiască bine în această țară". "Cum să-i respecți, când ei te pun să votezi ceva ce nu ai înțeles?”, a spus Maia Sandu referindu-se la actuala guvernare și noul sistem electoral. Lidera PAS a mai salutat oamenii din diasporă care susțin protestul de azi, chiar dacă nu sunt prezenți în țară.

(update 12:32) Protestatarii scandează "Jos votul mixt", "Jos Partidul Democrat". 

În fața Parlamentului are loc protestul împotriva modificării sistemului electoral. Proiectul cu privire la adoptarea sistemului electoral mixt a fost votat pe 20 iulie de către 74 de deputați. 

Pe data de 16 iunie, Comisia de la Veneția a adoptat un aviz critic la proiectele privind votul mixt și uninominal.

Pe 19 iulie, în noaptea dinainte votării proiectului de lege, mai multe pesoane au ieșit în fața Legislativului, manifestându-și dezacordul față schimbarea sistemului electoral.

Pe 20 iulie, în ziua votării noului proiect de lege, manifestații pro și contra sistemului mixt au avut loc în capitală.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub