(video) Un moldovean și-a mutat grădina în SUA. Crește roșii, castraveți și ceapă

Deși a plecat din Republica Moldova, o păstrează în suflet. Mai mult ca atât, și-a făcut un colțișor de Moldovă chiar în grădina sa din SUA. Este vorba de moldoveanul Valeriu Sirețanu, care a emigrat de 16 ani în Statele Unite ale Americii.

(video) Un moldovean și-a mutat grădina în SUA. Crește roșii, castraveți și ceapă
(Foto: moldovatimes.md)

Cultivă roșii, castraveți, ceapă și pătrunjel.

Deși este departe de casă și au trecut mulți ani de când și-a găsit idealurile împlinite, dragostea pentru agricultură și gospodărie a rămas aceeași. Îi place sistemul american și adoră tehnicile care se aplică în cultivarea pământului, scrie moldovatimes.com.

Din experiența acumulată în agronomie, este impresionat de planificarea existentă în toate ramurile agricole din SUA, care valorifică atât potențialul economic, cât și capitalul uman. A reușit să viziteze multe state, ca să înțeleagă complexitatea politicilor agrare din America de Nord.

Pub

După Independența Republicii Moldova, Valeriu spune că afacerile în Moldova erau greu de realizat, iar sărăcia de atunci i-a determinat pe foarte mulți moldoveni să emigreze. Aici a fost nevoit să ia viața de la capăt, să învețe să construiască afaceri, să-și facă relații noi, chiar și să studieze în termeni foarte rapizi limba engleză.

Ceea ce apreciază în SUA este respectul autorităților față de antreprenori, care se bucură de o largă libertate și drepturi protejate de către stat. De această oportunitate se folosesc mulți cetățeni moldoveni ajunși în SUA, care pornesc ușor o afacere.

Întregul material îl citiți pe moldovatimes.com.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub