Citește toate știrile la acest subiect

(video) Un deținut suspectat că l-ar fi bătut pe Andrei Braguța afirmă că tânărul a fost „fărmat” de polițiști

Unul dintre deținuții învinuiți de moartea lui Andrei Braguța pledează nevinovat și afirmă că poliția l-ar fi bătut, iar atunci când Braguța a fost plasat în celulă, tănârul se afla în stare gravă. Mai mult, gardienii ar fi privit printre gratii cum Braguța, fiind inconștient de faptele sale, manifesta comportament agresiv față de colegii de celulă.

(video) Un deținut suspectat că l-ar fi bătut pe Andrei Braguța afirmă că tânărul a fost „fărmat” de polițiști
(Foto: captură video)

„L-au bătut, l-au fărâmat și apoi l-au băgat la noi în cameră. Toți băieții știu despre asta. Toți strigau în gura mare să-l scoată de acolo, mai ales că el era bolnav.

Poliția care a fost de gardă în acea noapte se face responsabilă. L-au băgat la noi în cameră. Noi ne-am apărat, dar pe el (n.r. - Andrei Braguța) l-au băgat în cameră și se uitau după ușă ce se petrece. Ei ne-au zis să astupăm camera. Noi am înțeles că-i „bespredel” (n.r. - fărădelege), a declarat deținutul pentru crimemoldova.com.

Pub

Totodată deținutul afirmă că s-ar fi apărat, însă nu l-a bătut pe bărbat. Bănuitul mai spune că gardienii le-a zis să închidă camera video din celulă, însă deținuții dându-și seama de ce s-a întâmplat, nu i-au ascultat.

„Noi ne-am apărat. Poliția e vinovată. Poliția l-a adus bătut în celula 9, toți băieții strigau să-l scoată. El era bătut tare, el singur spunea cum l-a bătut. El nu mai judeca nimic de la atâta bătaie. Nu l-am mai bătut, noi ne-am apărat. Am chemat și ambulanța, nimeni nu se uita, ei râdeau după ușă, sunt înregistrări video cum gardienii privesc și râd în coridor. 

Șeful de la Izolator tot e implicat. El știa tot, noi dimineață i-am zis și el ne-a spus că „noi o să ștergem tot”. I-am zis că nici camera n-am astupat-o ca să se vadă dreptatea”, a mai spus bărbatul suspectat de omorul lui Andrei Braguța.

UNIMEDIA amintește că un bărbat de 32 de ani, Andrei Braguța, a murit în penitenciar, în timp ce se afla în arest preventiv

Rudele acuză oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel ar fi survenit decesul. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că tânărul s-a stins de pneumonie. Bărbatul primise mandat de arestare, reținut fiind pentru că ar fi insultat inspectorii de patrulare.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori. Mai multe persoane din spațiul public au acuzat responsabilii de incompetență în serviciu

Ulterior, abia după ce tragedia lui Andrei Braguța a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Pe anumite aspecte și detalii ale cazului, declarațiile reprezentanților autorităților implicate se contrazic. În același timp, și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrasens, arătând prin fereastră gesturi indecente, iar după ce a fost reținut a avut un comportament agresiv.

Avocați spun că Andrei Braguța a fost bătut, a fost maltratat și dus la penitenciarul 13 într-un halat și mască pe față. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub