(video) Un copil a stat în comă patru luni, din cauza unei anestezii. Medicii tac

Un copil de nouă ani a rămas invalid după o banală vizită la stomatolog. De cinci luni, mama acestuia încearcă să obțină o expertiză medico-legală pentru a da în judecată medicul care s-ar face vinovat. Pe lângă faptul că nu poate obține un răspuns de la Centrul de Medicină Legală, directorul instituției, Ion Cuvșinov, a insultat și bruscat femeia, transmite UNIMEDIA cu referire la postul de televiziune Jurnal TV.

În cadrul unei vizite la stomatolog, băiatul în vârstă de nouă ani a intrat în șoc anofilactic și a suferit un stop cardiac, cauzate de administrarea unui anestezic. Mama copilului a depus o plângere la procuratură, pentru a da în judecată anesteziologul. Însă oamenii legii nu pot începe urmărirea penală atâta timp cât nu au probe. Expertiza întârzie să apară, fără motiv.

(video) Un copil a stat în comă patru luni, din cauza unei anestezii. Medicii tac
(Foto: captură video Jurnal TV)

Șeful Centrului de Medicină Legală, Ion Cuvșinov, refuză să dea explicații. Mai mult, medicul și-a permis să insulte și să bruscheze femeia, dar și echipa Jurnal TV, acuzându-i că se poartă „neadecvat”. După mai multe încercări de a afla motivele lipsei expertizei, Cuvșinov s-a închis în birou.

Femeia presupune că, în acest mod, medicii ascund adevărul și se protejează unul pe celălalt. „Au văzut că ceva nu este în regulă, s-au speriat și întind expertiza”, susține Virginia Căldărari, mama băiatului.

Copilul a stat în comă mai mult de patru luni și continuă să fie țintuit la pat. El nu se poate mișca și nu vorbește. Mama spune că s-a adresat după ajutor la Ministerul Sănătății, dar ministrul Andrei Usatîi i-a spus că fiul său nu mai are șanse.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub