(video) Ultimă oră! Vlad Plahotniuc anunță că se retrage din funcția de deputat!

Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat în urmă cu puțin timp că acesta renunță la mandatul de deputat. Sursa a declarat că nu a intrat în politică pentru beneficii și că era deja un om bogat atunci când a făcut acest pas. 

Acesta a spus că renunță și la imunitatea parlamentară și se va dedica intens activității în partid, pentru a se pregăti de lupta politică din toamna anului viitor. Acesta a solicitat Comisiei Naționale de Integritate să verifice dosarul lui privind declarațiile pe venit.

„Acum patru ani am decis să intru în politică după o analiză detaliată. Știam că vor exista atacuri și campanii murdare în adresa mea și împotriva famliei mele. Știam unde mă băg. Eu nu am intrat în politiciă pentru funcții, imunitate sau pentru bani. Politica nu avea ce îmi oferi mie în plus, față de ce aveam deja. Eu nu am făcut de previlegiile pe care mi le oferea funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului. Eu nu am făcut uz de mașina de servicu, nu am folosit benzina de la stat, iar salariul meu de deputat mergea direct la o familie cu mulți copii. Eu am venit deja bogat în politică. Am venit ca un om cu experiență în busines. Am venit ca să ajut Partidul Democrat în dezvoltarea Republicii Moldova”, a menționat Plahotniuc.

Vezi aici imagini video de la briefingul de presă

„Am luat decizia de a mă retrage din funcția de deputat începând cu ziua de astăzi”, a anunțat democratul. „Nu mă retrag din partid și nici din politică, dimpotrivă voi fi mult mai activ și mai eficient în activitatea mea”, a adăugat Vlad Plahotniuc.
 
„Nu mai doresc să se considere că eu doresc să beneficiez de privilegii și de imunitatea parlamentară. Eu nu am de ce să mă ascund în spatele imunității parlamentare. Eu sincer cred că deputații nu ar trebui să beneficieze de imunitate. [...] O să cer CNI să-mi verifice dosarul privind declarațiile pe venit... nu am de ce să mă ascund”, a evidențiat prim-vicepreședintele PD.

Pub

UNIMEDIA amintește că, Vlad Plahotniuc, a intrat pe arena politică din Moldova la 20 noiembrie 2010 ca membru al PD, cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub