(video) Tatiana Safaler: Diaspora reprezintă un tezaur al R. Moldova

Moldoveanca stabilită de 17 ani în Italia, Tatiana Safaler, consideră că doar tinerii acestei republici pot să mai salveze Moldova. Despre asta invitata a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

(video) Tatiana Safaler: Diaspora reprezintă un tezaur al R. Moldova
studioul UNIMEDIA (Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

”Diaspora care reprezintă sute de mii de moldoveni și care au trecut prin atâtea experiențe și dificultăți este un tezaur al republicii noastre. Toată această experiență ar trebui valorificată. Mai ales tinerii noștri pe care i-am văzut la Veneția și care sunt niște tineri foarte competenți. Mulți din acești tineri care vor să ajute moldova sunt copiii persoanelor care au plecat peste hotare pentru a le garanta un viitor”, a explicat invitata.

Pub

 

Profesoara de limbă franceză crede că doar tinerii mai pot ajuta această republică să iasă din cumpănă. ”Tineretul nostru de astăzi reușește într-un timp scurt să acumuleze foarte multă informație. Trebuie să îi susținem neapărat. Să îi lasăm să ajute țara noastră. Să valorificăm și să prețuim aceste pietre scumpe. Anume așa am putea să ieșim din această cumpănă”, a mai spus Tatiana Safaler.

Reprezentanta din diaspora explică de ce va merge neapărat la doua ediție a Offline-ului Diasporei, care va avea loc pe 19-20 august la Chișinău.

”Neapărat particip și la offline-ul diasporei de la Chișinău ca să îi susțin pe acești tineri, deși undeva mă simt mai puțin competentă decât ei. Dar vreau să îi susțin și să fac un apel la toți ca să îi lăsăm pe acești tineri să salveze țara noastră. Poporul nostru merită să trăiască mai bine și ca să nu fie nevoiți oamenii să plece peste hotare”, a menționat Tatiana Safaler.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub