Citește toate știrile la acest subiect

(video) Sturza despre coruperea deputaților: Minciuni gogonate

Nu este implicată „mâna Moscovei” în așa-numitele cazuri de corupere a deputaților, ci mâna celor de la Chișinău.

Cel puțin aceasta este convingerea ex-premierului Ion Sturza, exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, transmite UNIMEDIA.

Întrebat ce crede despre tentativele de corupere a deputaților și informația care se vehiculează precum că ar fi implicată Rusia în acest scenariu și că s-ar urmări zădărnicirea parcursului european al Republicii Moldova, Sturza a spus: „Minciuni gogonate. Nu este nicio mână a Moscovei. Este mâna Moldovei. Cuiva îi este absolut indiferent de imaginea Parlamentului, autoritatea puterii și folosesc aceste înscenări teatrale pentru a se lămuri în războaiele lor economice”.
 
UNIMEDIA amintește că pe 14 februarie, doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părăsească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”.
 
Atunci liberal-democratul Valeriu Streleț și democratul Marian Lupu au sugerat că în spatele acestor acțiuni ar sta Veaceslav Platon și forțe externe ostile cursului de integrare europeană.
 
Joi, 6 martie, organele de drept au reținut doi suspecți care ar fi încercat să corupă cu 250 mii dolari un deputat. În dosarul CNA figurează numele deputatului Anatolie Arhire, însă liberal-reformatorul a negat cu vehemență aceste acuzații.
 
La o săptămână, CNA a anunțat că a fost descoperită o jumătate de milion de euro, bani ce ar fi urmat să fie folosiți pentru coruperea deputaților. În imaginile făcute publice de CNA pot fi văzute ștampilele de la două bănci licențiate în Republica Moldova. Este vorba de Energbank și Moldindconbank.

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub