Citește toate știrile la acest subiect

(video) Stop Cadru: Președintele CSM explică premiile de sute de mii de lei

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochii, a explicat în cadrul emisiunii Moldova în direct de la Moldova1 pe ce bază au fost acordate premiile pentru judecători. La fel, sursa a vorbit despre efectele deciziilor instituției pe care o conduce, notează UNIMEDIA. 

„În toate cazurile unde au fost cazuri despre venituri și proprietăți dubioase, CSM a acționat. Inspecția a făcut foarte multe controale în baza petițiilor, atât în audiență personală, cât și la Curtea de Apel, CSJ. […] 8 judecători au fost eliberați din sistem pentru necompatibilitate cu funcția în 2012.

Asta este ceva concret, nu?! La fel, anul trecut au plecat vreo 6 judecători din sistem fără niciun temei… pot nominaliza - Botezatu, Verejatu… oamenii au plecat pentru că nu mai puteau suporta atacurile. Spuneau că deja ne este neplăcut să auzim aceleași reproșuri neargumentate”, a spus Corochii.

FOTO: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția

Vorbind despre premiile de zeci de mii de lei pentru el și colegii săi din justiție, Corochii a lăsat să se înțeleagă că nu s-a încălcat nicio lege. „La momentul când s-a hotărât asta, eu nu eram în țară, nu știam de asta. Acest premiu de 20 mii lei a fost acordat în limitele prevederilor legale. S-a ținut cont și de salariul de funcție pe care-l am. Pentru un judecător de primă instanță, 20 mii ar fi egal cu 5 salarii. Salariul meu de funcție e 7 mii de lei. În baza lui s-a calculat și premiul”, a spus sursa.

UNIMEDIA amintește că, potrivit JurnalTV, pe parcursul ultimilor trei ani, membrii Consiliul Superior al Magistraturii au fost remuneraţi suplimentar la salariu în valoare totală de cca 800 mii lei. Aceasta arată datele contabile oficiale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub