(video) Stop Cadru: PCRM și evenimentele istorice pentru țară

În debutul ședinței de astăzi, 26 iunie, deputata din partea PCRM, Inna Șupac, a ținut să menționeze două evenimente importante pentru țară care vor avea loc săptămâna viitoare. Însă, spre dezamăgirea deputaților din coaliției de guvernare, comunista nici nu a menționat despre semnarea Acordului de Asociere care urmează să aibă loc mâine, 27 iunie, la Bruxelles, transmite UNIMEDIA.

„Săptămâna viitoare vor avea loc cel puțin două date istorice importante pentru statalitatea moldovenească. Am în vedere sărbătorirea a 74 de ani de la eliberarea Moldovei de sub „ocupația” română, pe 28 iunie, și comemorarea Domnitorului Ștefan cel Mare, pe 2 iulie. Fracțiunea Partidului Comuniștilor propune includerea în ordinii de zi a proiectului de hotărâre cu privire la sărbătorirea aniversării a 655 de ani de la întemeierea statului moldovenesc”, a menționat Șupac.
 
Declarația acesteia a trezit nemulțumiri în sală, deputata fiind huiduită de deputații din tabăra democrată. 
 
Precizăm că Republica Moldova s-a constituit ca stat independent pe 27 august 1991. Până la 1940, când teritoriul dintre Prut și Nistru a fost anexat la Uniunea Sovietică, Moldova a fost parte a României. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub