(video) Stop Cadru: Milionarul Usatîi vorbește despre averile liderilor politici de la Chișinău

Renato Usatîi susține că el nu intră nici în top 200 cei mai bogați oameni din Republica Moldova. Acesta a vorbit în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV despre averile principalilor politicieni de la Chișinău, notează UNIMEDIA.

„Vă asigur că Mihai Ghimpu câștigă de 4-5 ori mai mult decât câștig eu. Acum a fost blocat, nu mai are monopol pentru importul bitumului în Republica Moldova care avea până nu demult. Acum are monopol doar pentru municipiul Chișinău. A câștigat câte 700-800 mii de euro pe lună. Din câte am înțeles, PD i-a lăsat afacerea ca să nu moară de foame Ghimpu în opoziție.
 
Renato Usatîi a apărut în spațiul public după scandalul de la UniversalBank.Începând cu anul 2013, acesta se promovează activ: Donează sume mari de bani pentru acțiuni de caritate și organizează concerte costisitoare pentru a câștiga simpatia publicului. La o emisiune TV Renato Usatîi a declarat că are un câștig de cca 3-4 milioane de lei lunar. O înregistrare video din 2012 care surprinde o discuție prin Skype dintre Renat Usatîi și omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov a fost plasată pe site-ul Kriminalynaya Rossia. Este vorba de 2 foști acționari la UniversalBank din R. Moldova. Renat Usatîi i-a propus lui Gorbunțov să-i „claseze” dosarele de la PG și CCCEC".
 
Potrivit lui, Plahotniuc are mai mulți bani ca Filat, deoarece a devenit om de afaceri mai devreme, încă de pe timpurile lui Voronin. „Filat a venit la alegeri, în 2009, plin de datorii”, subliniază Usatîi, sugerând că liberal-democratul a adunat averi în ultimii 4 ani.
 
Depre unicul lider al opoziției, Usatîi spune că are o avere colosală. „Eu cred că averea lui, în bani cash, nu este mai mică de 200 mln euro. Nu mai vorbim că are casă în California. Are un sanatoriu privat în Karlovy Vary din Cehia. Are casă și în Grecia, și în Baden-Baden din Germania”, a adăugat politicianul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub