(video) SIS și CNA rămân fără directori: Pe 25 octombrie expiră mandatele ambilor șefi

CNA și SIS rămân fără șefi. Asta după ce mandatele lui Viorel Chetraru și Mihai Balan expiră pe 25 octombrie curent. Vicepreședintele Comisiei parlamentare de profil, Tudor Deliu, a spus că subiectul încă nu a fost discutat.

(video) SIS și CNA rămân fără directori: Pe 25 octombrie expiră mandatele ambilor șefi
(Foto: moldova.org)

„La date de 25 expiră mandatului șefului CNA. În lege expres prevede că directorul Centrului ocupă funcția timp de cinci ani și este numit pentru un singur mandat. Deci, nu poate să dețină această funcție. Și era firesc ca, Comisia Juridică, care este abilitată prin lege, să purceadă la organizarea concursului pentru selectarea candidatului pentru funcția de președinte al CNA. Ieri, a avut loc Ședința Comisiei Juridice și nu a fost pomină de așa ceva. O să așteptăm miercurea viitoarea poate la Ședința Comisiei se va discuta”, a declarat Deliu.

Deputatul PLDM mai spune că dacă nu se va discuta nici săptămâna viitoare, el personal va aborda acest subiect la Ședința Comisiei, pentru a purcede la organizarea concursului.

Pub

În cazul concursului pentru selectarea candidatului pentru funcția de director SIS, Comisia Juridică, la fel, urmează să organizeze un concurs. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub