(video) Sindicatele sunt contra ca zilele de 8 martie și 1 mai să fie lucrătoare

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova nu susține proiectul prin care zilele de 8 martie 1 mai să fie excluse din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare. Mai mult, CNSM afirmă că nu a primit nici o propunere privind modificarea articolului 111 al Codului muncii al Republicii Moldova.

(video) Sindicatele sunt contra ca zilele de 8 martie și 1 mai să fie lucrătoare
(Foto: Unica.md)

Potrivit unui comunicat al instituției, în unele segmente mass-media din țară s-a vehiculat ideea, precum că în cadrul grupului de lucru tripartit, din componența căruia face parte și reprezentantul CNSM s-a propus excluderea din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare a zilelor de 8 marte și 1 mai.

„Confederația Națională Sindicatelor din Moldova, nu va susține ideea creșterii numărului de zile de odihnă de iarnă pe seama renunțării la zilele nelucrătoare de 8 martie și 1 mai”, a declarat președintele Oleg Budza.

Pub

UNIMEDIA amintește că, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de modificare a Codului Muncii, care prevede ca zilele de 31 decembrie – 2 ianuarie să fie zile de vacanță de Anul Nou, iar 8 martie și 1 mai să fie excluse din lista zilelor de sărbătoare nelucrătoare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub