Citește toate știrile la acest subiect

(video) Siegfried Mureșan: Ministrul de Externe trebuie demis categoric. Toată Europa a aflat că diaspora nu a putut vota

Eurodeputatul român, Siegfried Mureșan consideră că ministrul de Externe de la Chișinău, dar și conducerea CEC trebuie demiși pentru organizarea defectuoasă a alegerilor în străinătate. Mai mult, toate cancelariile europene au aflat că cetățenii R. Moldova din străinătate nu au putut vota. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Toate cancelariile europene au aflat, ieri și astăzi, că pe teritoriul statelor lor cetățeni ai R. Moldova nu au putut vota. Dacă ai sute de oameni protestând în fața ambasadei R. Moldova la Londra, Dublin, Paris, Roma, București, autoritățile din statul respectiv sunt informate. Această informație ajunge până la nivelul de prim-ministru și președintele țării. Toată lumea în Europa a aflat că cetățenii R. Moldova nu au putut vota, iar Guvernul trebuie să își asume această răspundere politică", a punctat europarlamentarul român.

Deputatul din Parlamentul European consideră că trebuie să urmeze demisii în urma acestei situații în diaspora.

Pub

"Dacă aș fi prim-ministru al R. Moldova, l-aș convoca pe ministrul de Externe la mine, i-aș mulțumi pentru modul defectuos de a organiza alegerile în străinătate și l-aș anunța de intenția mea de a-l demite. Guvernul trebuie să acționeze pentru a arăta că înțelege că alegerile au fost organizate defectuos și își asumă răspunderea. Doar cu retorică nu faci nimic, pentru că se decredibilizează în ochii partenerilor. Guvernul trebuie să ia măsuri", a precizat invitatul.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, dezastru din diaspora a fost prevăzut de multă lume.

"Ministrul de Externe trebuie demis categoric și conducerea CEC. Am scris o scrisoare la CEC înaintea primului tur de scutin cu privire la votul din străinătate. Acest dezastru din străinătate a fost predictibil. L-am prevăzut atât de mulți. Am întrebat CEC cum a stabilit numărul secțiilor de votare în străinătate și mi s-a răspuns că e conform legii, în funcție de numărul de persoane înregistrate", a conchis invitatul.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub