(video) Sfatul lui Snegur pentru Timofti

Mircea Snegur a declarat că se află în relații bune atât cu foștii președinți ai Republicii Moldova, cât și cu actualul șef al statului. Cu toate acestea recunoaște că relațiile cu Vladimir Voronin sunt mai reci și în același timp și declară că este mereu gata să-l ajute cu un sfat pe Nicolae Timofti.

Declarații în acest sens au fost făcute de Mircea Snegur în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

Moderatoarea emisiunii, Elena Robu, l-a întrebat pe președinte cum se înțelege cu succesorii săi. „Nu pot spune că sunt sfădit cu cineva. Mai puțin contactez cu Voronin. Aproape deloc. Câteodată are niște ieșiri necontrolate și mai scapă niște vorbe pe care eu nu le pot ierta. Așa că, mai bine mai departe”, a menționat el.

Potrivit lui, cu Petru Lucinschi vorbește cu mult mai des. „Suntem împreună la dispoziția dlui președinte. Poate oricând să ne convoace, dar nu prea ne convoacă. De câteva ori ne-a cerut sfaturi, ne-a convocat și am discutat la Președinție. În genere, în Republica Moldova instituția foștilor președinți, a foștilor demnitari, se utilizează slab. Slab de tot. Cum n-ai da, cum a fost Snegur, rău sau bun, dar după atâția ani, trecând prin greutăți și nevoi, s-a acumulat un pic de experiență care ar putea la un moment să fie de folos. E pe gratis, nu care bani pentru asta”, a glumit primul președinte al Republicii Moldova.

Pub

Mircea Snegur i-a oferit un sfat actualului președinte al țării. „Ceea ce îi lipsește, în viziunea mea, este mai multe întâlniri cu poporul. Poporul are nevoie de aceste întâlniri”, a punctat el, sugerând că Nicolae Timofti ar trebui să meargă în teritoriu în campania electorală și să vină cu un mesaj de susținere a partidelor din coaliție și păstrarea cursului de integrare europeană.

UNIMEDIA precizează că de cele mai multe ori, cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin refuză invitațiile de a participa la diferite evenimente alături de ceilalți președinți ai țării. Spre exemplu, liderul PCRM a lipsit de la ceremonia de învestire în funcție a celui de-al patrulea președinte RM, Nicolae Timofti, și a declarat în repetate rânduri că nu-l recunoaște.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub