(video) Scandalul „Guguță”. Chirtoacă: Plahotniuc vrea să se vadă că el este „buricul Pământului”, iar Preșidenția, Guvernul și Parlamentul se învârt în jurul lui

Ex-primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, susține faptul că în locul fostei cafenelei „Guguță” ar putea fi construit un business-centru, care va aparține lui Vlad Plahotniuc, anume pentru ca acesta să stea în perimetrul Preşedinţiei, Parlamentului şi Guvernului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important”.

„Pe ei nu-i interesează o asemenea obțiune. Ei nu știu de lege, ei știu de ce vor ei. Inițial doreau hotel, acum vor business-centru(...) Dacă se va admite așa ceva la consiliu, atunci acesta trebuie de măturat d.e acolo de urgență, la fel cum a fost măturată doamna Radu.

Lui Plahotniuc îi trebuie acest loc de la „Guguță” pentru a-și muta GBC-ul de pe Cantemir pe Ștefan cel Mare, să se vadă că el este „buricul Pământului” la Chișinău, iar Preșidenția, Guvernul și Parlamentul se învârt în jurul lui.

Pub

În acest sens, ex-primarul capitalei a precizat că Vlad Plahotniuc se bucură că de fiecare dată este vorba despre un scandal în jurul lui, pentru că cine este alături de el, nimerind într-un scandal se descreditează și după aceea el își poate bate joc de el.

În context, dânsul susține că CMC în frunte cu Năstase poate să nu emită acte de urbanizm.

„Instanța poate să se pronunțe asupra legalității nu și asupra oportunității”, a concluzionat Dorin Chirtoacă.

De menționat că noul proprietar al cafenelei, Ceslav Ciuhrii nu exclude că pentru realizarea proiectului ar putea cumpăra și teritoriul cinematografului Patria. 

Amintim că acum două zile, Curtea de Apel Chișinău a decis că Regata Imobiliare (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub