(video) Rețeaua „Dedeman” ar putea reveni în Moldova: Ce spune Candu

Compania „Dedeman” ar putea reveni în Moldova. Despre aceasta a anunțat președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei discuții cu oamenii de afaceri din Regiunea Nord.

„Anul acesta am avut parte de mai multe investiții străine. Aici la Bălți se dezvoltă mai multe companii străine și foarte importante. La Orhei mai recent o altă companie mai concurentă decât Dräxlmaier, una germano-japoneze. Compania Dräxlmaier urmează să mai deschidă o fabrică în sud. Așteptăm venirea unei mari rețele de magazine Kaufland. Așteptăm ca Dedeman, din România să își schimbe decizia și cel mai probabil, totuși o să revină în Moldova. Sunt foarte multe oportunități, locuri de muncă și o perspectivă pe viitor”, a declarat Candu.

Compania Dedeman a încheiat în august 2015 un contract cu Piele SA în scopul construirii unui complex comercial pe terenurile deținute de aceasta. Conform înțelegerii părților, cele peste 50 de clădiri ale fostei fabrici de piele construite anii 1950-1960, majoritatea în stare avariată, urmau a fi demolate. Întreaga zonă urma a fi reamenajată prin construcția unui centru comercial cu 460 locuri de parcare pentru clienți și 50 locuri de parcare pentru angajați și spații verzi.

Însă, în toamna anului 2015 Primăria Municipiului Chișinău ar fi refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosință a terenurilor în Planul Urbanistic General. Beneficiarii s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare. În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent, a transmis compania "Dedeman" printr-un comunicat. 

Pub