(video) Replici acide în Parlament: Ce „trădători” îl înconjoară pe Candu și cum Voronin l-ar fi trădat pe Lenin

Replici dure în Parlament între Vladimir Vornin și Valeriu Ghilețchi în plenul parlamentului. Liderul comuniștilor i-a reproșat lui Andrian Candu că stă între doi trădători. Referindu-se la Valeriu Ghilețchi și Vladimir Vitiuc. Discuțiile au pornit după ce liberal-democrații au cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind revocarea lui Ghilechi din funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

Replici dure în Parlament între Vladimir Vornin și Valeriu Ghilețchi în plenul parlamentului. Liderul comuniștilor i-a reproșat lui Andrian Candu că stă între doi trădători. Referindu-se la Valeriu Ghilețchi și Vladimir Vitiuc. Discuțiile au pornit după ce liberal-democrații au cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind revocarea lui Ghilechi din funcția de vicepreședinte al Parlamentului.În acest context, Voronin i-a spus lui Candu că nu doar în prezidiul Parlamentului este însoțit de trădători, dar și în rându partidului.

„Dumneavoastră v-aţi aranjat foarte bine domnul Candu. Din două părți aveți doi trădători. Sa discutat tot timpul și chiar persoane din fracțiunea noastră au fost afectate în așa măsură ca să depună mandatul de deputat și să plece din parlament, când a fost vorba despre faptul că unul din vicepreședinți trebuie să fie doamnă, dar dumneavoastră ați ales să fiți înconjurați de trădători și nu numai în prezidiul de parlament dar și în sală. Chiar și dacă sa votat cu numărul necesar, nu are dreptul moral Valeriu Ghilețchi. Dacă ar fi om cum se cade, măcar în postul Paștelui ar trebui să-și dea demisia benevol” Vladimir Voronin

Pub

Drept replică, Ghilețchi l-a acuzat pe Vladimir Voronin că într-o măsură oarecare l-ar fi trădat pe Lenin.

„Domnul Voronin desigur ca de fiecare dată îmi acordă o atenție deosebită. Dumneavoastră conduceți un partid, acel al comuniștilor. Inițial se știe că partidul comuniştilor a fost unul ateist. Dacă dumneavoastră ați avea ocazia să stați de vorbă cu domnul Lenin, cum credeți vă va califica pe dumneavoastră astăzi trădător sau nu? Unde este Lenin azi, în rai sau iad? Unde vreți să ajungeți dumneavoastră? Când îți schimbi o opinie din convingere, este trădare sau nu? Sunt situații în viață în care fiecare are dreptul să-și schimbe opinia sa și acest lucru trebuie respectat. Mi-ați spus personal că ați schimbat statutul comuniștilor, nu mai este obligatoriu să fii ateist dacă iești comunist. Nu este oare o trădare ce ați făcut a lui Lenin, întemeietorul comunismului” Valeriu Ghilețchi.

În urma discuțiilor contraditorii, proiectul PLDM-ului a fost inclus în ordinea de zi și urmează să fie discutat în plen.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub