(video) Renato Usatîi la „Rusia 24”: Moldova, transformată într-un centru de atracție pentru grupările criminale organizate internaționale

Renato Usatîi a comentat, în direct, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „Rusia 24”, despre reținerea pe teritoriul Federației Ruse a unei grupări criminale implicate în contrabandă de droguri în proporții deosebit de mari din Europa spre Rusia tranzitând teritoriul Moldovei.

„Astăzi, Moldova a devenit un centru de atracție pentru multe grupări criminale internaționale” - a subliniat Renato Usatîi, apoi, corespondentul special al canalului „Rusia 24”, a menţionat că în Moldova: „Vama, structurile de forță sunt concentrate în mâinile unei singure persoane”, făcând referire la liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

 

(video) Renato Usatîi la „Rusia 24”: Moldova, transformată într-un centru de atracție pentru grupările criminale organizate internaționale
(Foto: captură video)

Primarul municipiului Bălți a vorbit despre situația catastrofală din cadrul organelor de drept din Moldova: „Astăzi polițiștii, pe care el [Plahtoniuc] îi plasează la diferite funcții de conducere, sunt persoane concediate anterior pentru contrabandă sau alte infracțiuni. Persoana care ocupă astăzi funcția de procuror general a fost eliberat din serviciu pentru luare de mită”.

Renato Usatîi a subliniat că, în cazul reținerii unei grupări infracționale transnaționale, din partea Moldovei nu au fost alte reacții decât nişte: „Declarații vamale apatice”. Sunt nişte clovni. Ei sunt cu toții complici și „slugi” ale lui Plahotniuc,” - a spus Usatîi. El a subliniat, de asemenea, că: „În Moldova timp de mai mulți ani există o afacere asociată cu traficul de anabolizante, din care se câștigă zeci de milioane de dolari”.

Pub

Amintim că luni, 18 septembrie, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a raportat despre stoparea activității unei grupări criminale organizate internaționale implicate în contrabandă de droguri în proporții deosebit de mari din Europa spre Rusia tranzitând teritoriul Moldovei. Au fost confiscate cel puțin 31 kg de droguri, preţul de vânzare cu amănuntul a lotului confiscat ar putea constitui peste 20 de milioane de ruble. Transportarea drogurilor se efectua în camioane care transportau fructe și legume.

Liderul democraților nu a comentat deocamdată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub