Citește toate știrile la acest subiect

(video) Renat Usatîi i-a propus lui Gorbunțov să-i „claseze” dosarele de la PG și CCCEC

O înregistrare video care surprinde o discuție prin Skype dintre Renat Usatîi și omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov a fost plasată pe site-ul Kriminalynaya Rossia. Este vorba de 2 foști acționari la UniversalBank din R. Moldova. 

Potrivit timpul.md, care citează presa rusă, Gorbunţov a prezentat această înregistrare anchetatorilor englezi şi ruşi care cercetează cauzele tentativei de omor asupra sa, avută loc la Londra în luna martie a acestui an. Fostul bancher, care se află încă în stare gravă la spital, a început să comunice prin semne. El dă de înţeles că unele persoane despre care a discutat cu Usatîi ar putea să-l vrea mort. 
(video) Renat Usatîi i-a propus lui Gorbunțov să-i „claseze” dosarele de la PG și CCCEC
(Foto: captura imagini video youtube)

Potrivit ziarului Timpul.md, în convorbirea dintre cei doi sunt pomenite mai multe nume. Cel mai intersant este faptul că Renat Usatîi îi spune lui Gorbunțov că poate să-i rezolve problemele cu Procuratura și Centrul Anticorupție de la Chișinău.

În dialogul dintre cei doi apar nume de politicieni moldoveni, bancheri ruși, dar și cel al viceguvernatorului BNM, Emma Tăbârță.Urmăriți pe timpul.md întreaga transcripție a imaginilor video.

Background:

UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011, un mesaj anonim anunța redacția UNIMEDIA despre faptul că la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider.

La câteva zile, Renat Usatîi, noul acționar majoritar, a organizat o conferință de presă. Acesta l-a acuzat atunci pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%.

La începutul acestui an, Procuratura moldovenească anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

La 23 martie presa engleză a anunțat că fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost grav rănit la Londra. Ulterior, acesta a fost luat sub protecție la Londra.
 
Vedeți aici primele declarații după ce a ieșit din comă
.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub