(video) Recomandările PAS pentru mediul de afaceri: „În momentul în care vom prelua Guvernarea, le vom implementa cu siguranță”

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate menționează că cea mai eficientă metodă de a adăuga locuri de muncă în Republica Moldova este susținearea oamenilor de afaceri. În acest sens, membrii PAS au venit cu trei seturi de recomandări.

Foto: UNIMEDIA

„În luna octombrie am întrunit un număr de antreprenori pentru consultări cu ei în vederea stabilirii problemelor. Venim cu trei seturi de recomandări pentru Guvernare în vederea ușurării lucrurilor oamenilor de afaceri, suntem siguri că guvernanții noștri nu le vor implementa, întrucât nu au bunăvoință. În momentul în care vom prelua Guvernarea, le vom implementa cu siguranță”, a menționat președintele organizației teritoriale Chișinău a PAS, Vladimir Bolea.

Potrivit membrilor PAS, primul set de recomadări ține de mai puține controale în rândul antreprenorilor. Totodată, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate sunt de părere că este nevoie de mai puțină birocrație în mediul de afaceri și nu în ultimul rând, încurajarea întreprinderilor mici.

„Primul set de recomandări, mai puține controale, proceduri mai simple și costuri mai mici, ne referim la simplificarea procedurilor vamale inclusiv. Al doilea set de recomandări: mai puțină birocrație - niciun document în plus, stoparea reglementărilor ilegale, un exemplu ar fi ștampilele, unele instituții solicită ștampile, deși există legi precum că acestea nu mai sunt obligatorii. Al treilea set de recomandări ar fi mai puține taxe și impozite pentru cei mici, ne referim la încurajarea noilor afaceri cum ar fi facilități fiscale la angajarea primilor cinci salariați” a declarat membrul în Biroul Permanent Național al PAS, Radu Marian.

Totodată, membrii PAS s-au referit și la măsurile Guvernului de a oferi subvenții de 40 de mii de lei pentru companiile care angajează peste 100 de salariați, menționând că această inițiativă este una populistă, care va avantaja companiile mari.

Reprezentanții Guvernului nu au comentat deocamdată, afirmațiile menționate mai sus.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.