(video) Reacția reprezentanților coaliției de guvernare la decizia PCRM

Reprezentanții noii majorități parlamentare nu iau în serios decizia opoziției de a contesta la Curtea Constituțională Acordul de constituire a Coaliției de Guvernare Pro-Europeană. Potrivit lor, acordul este un document strict politic, iar examinarea acestuia nu intră în competența magistraților CC, transmite UNIMEDIA.

Liberal-democratului Valeriu Streleț a declarat că Acordul de constituire a Coaliției de guvernare nu constituie un obiect care poate fi contestat la Curte. Totodată, acesta nu vede în prevederile Acordului nicio tentativă de uzurpare a puterii în stat, de aceea nu vede motive pentru care comuniștii să se adreseze la Procuratura Generală.

Dl Voronin poate să meargă și la Papa de la Roma cu diferite contestări. Noi ne-am deprins cu comportamentul excentric al acestui personaj, încearcă și el să-și mai lingă rănile, să explice alegătorilor că face tot ce poate, dar trebuie să se conformeze cu realitatea și să nu mai fie ridicol”, a remarcat liderul fracțiunii parlamentare a PLDM.

Același punct de vedere a fost enunțat și de către democratul Dumitru Diacov, care a precizat că Acordul este un angajament intern al părților componente ale coaliției și nu este un document care să poată fi contestat la Curtea Constituțională. „S-a creat alianța. Alianța și-a asumat responsabilitatea pentru a guverna, opoziția trebuie să-și facă meseria, să conteste, să critice și să facă observații. Vreau să le spun celor din opoziție să se împace cu ideea că următoarele alegeri vor fi ordinare”, a adăugat liderul fracțiunii PD.

La rândul său, liderul „grupului reformatorilor”, Ion Hadârcă, a spus că s-a obișnuit cu faptul că opoziția produce bombe mediatice. „Ceea ce mă pune în gardă pe mine este faptul că avem două opoziții, de stânga și cea a „grupului celor cinci”. Ei lucrează mână în mână. Liberalii au venit cu ideea contestării semnăturii mele în calitate de președinte al fracțiunii, a fost adusă la fileu, și preluată de comuniști și dusă mai departe. Chiar este un subiect de meditație”, a mai spus acesta.

(video) Comuniștii vor să distrugă noua coaliție de guvernare cu mâna CC

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub