(video) Reacția lui Dodon la inițiativa liberalilor de ieșire a Republicii Moldova din CSI: „După alegeri deja nu va mai merge asta”

Inițiativa liberalilor de ieșire a Republicii Moldova din CSI ar reprezenta un vis, iar acest proiect de lege nu va aprobat până la alegerile parlamentare. Concluzia aparține președintelui RM, Igor Dodon.

„Este un proiect foarte riscant. Ce înseamnă ieșirea din CSI?, ca să înțeleagă toți și deștepții, de-alde Ghimpu, care au venit cu proiectul. Ieșirea din CSI înseamnă anularea tuturor acordurilor. Asta înseamnă 600 de mii de cetățeni ai RM, care activează în Rusia. Să resupunem că majoritatea parlamentară votează hotărârea. Aici nu este lege, dacă era eu blocam de 2-3 ori. Aici Parlamentul aprobă prin Hotărâre. Procedura este de 12 luni, ceea ce înseamnă că nu va fi ieșirea din CSI până la alegeri. După alegeri deja nu va mai merge asta”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii IMPORTANT de la TVC 21.

UNIMEDIA amintește că Partidul Liberal vrea ca Republica Moldova să renunțe la acordul de constituire a Comunității Statelor Independente, din care face parte din 1994. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub