(video) PSRM va susține candidatura Irinei Vlah pentru funcția de bașcan al Găgăuziei

Partidul Socialiștilor va susține candidatura Irinei Vlah pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele formațiunii, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, transmite UNIMEDIA.

Irina Vlah rămâne candidat independent în cursa pentru funcţia de başcan al Autonomiei găgăuze.

(video) PSRM va susține candidatura Irinei Vlah pentru funcția de bașcan al Găgăuziei
Dodon, Vlah și Greceanîi (Foto: captura imagini video privesc.eu )

„Comitetul politic al PSRM, în unanimitate, a luat decizia de a susține candidatul independent la funcția de bașcan, Irina Vlah. Noi consideră că viitorul bașcan al Găgăuziei, în mod categoric, nu trebuie să fie membru a vreunui partid politic. Viitorul bașcan trebuie să reprezinte populația din Găgăuzia”, a menționat Dodon.

Întrebată de jurnaliști dacă intenționează să adere la PSRM, Irina Vlah a declarat că „în calitate de bașcan al Găgăuziei nu va fi reprezentat al niciunui partid, va reprezenta doar locuitorii autonomiei găgăuze”.

Pub

Sursa video: privesc.eu 

La funcția de bașcan aspiră 9 candidați. Irina Vlah şi un alt pretendent la funcţia de başcan ex-primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo, sunt văzuţi ca principalii favoriţi ai cursei.

Pe 22 martie, vor avea loc alegerile pentru postul de bașcan al Autonomiei găgăuze. Actualul başcan Mihail Formuzal îşi va încheia cel de-al doilea mandat pe 14 februarie şi nu mai poate pretinde la unul nou. Mihail Formuzal deocamdată nu a anunţat dacă va susţine pe cineva din actualii pretendenţi. 

Reamintim că Irina Vlah este deputat independent în Parlamentul Republicii Moldova. După ce a acces pe listele Partidului Comuniștilor, aceasta a anunțat că părăsește fracțiunea și a anunțat la scurt timp că-și înaintează candidatura pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub