Citește toate știrile la acest subiect

(video) Promisiunile lui Ion Ceban în campania electorală pentru Primăria Chișinău

Candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a lansat un ciclu de conferințe de presă în care va vorbi despre acțiunile ineficiente care au fost făcute în municipalitate și va veni cu soluții pentru a rezolva problemele.

(video) Promisiunile lui Ion Ceban în campania electorală pentru Primăria Chișinău
(Foto: UNIMEDIA)

Ion Ceban a venit cu o listă de promisiuni dacă va câștiga alegerile din 20 mai:

Revizia totală a proprietăţii municipale;

Pub

Atestarea funcționarilor Primăriei pentru funcția deținută;

Demararea unui audit total al tuturor direcțiilor și întreprinderilor

Subordonate Primăriei, ulterior fiind elaborată o nouă structură a Primăriei;

Îmbunătăţirea situaţiei la capitolul asigurarea transparenței;

Acordarea atenției sporite vânzării şi oferirii în arendă a proprietăţii municipale;

Adoptarea bugetului exclusiv în termenul prevăzut de legislaţie şi în condiţii de maximă transparenţă și asigurarea raportării publice a fiecărui leu cheltuit din bugetul municipal;

Introducerea responsabilităţii personale a funcţionarilor;

Desfășurarea de ședințe în teritoriu, în fiecare lună, cu participarea Primarului de Chișinău, a pretorilor de sector și primarilor din suburbii;

Continuarea eforturilor, depuse şi până acum de noi, în domeniul implementării sistemului de achiziţii publice electronice;

Implementarea la Primărie a platformei de comerţ electronic;

Dezvoltarea și implementarea sistemului „Casa electronică”.

„Acestea sunt câteva direcţii de bază în care vom acţiona în vederea asigurării unei administrări eficiente a municipiului Chişinău. Însă, în spatele fiecăreia din direcţiile menţionate se află planuri ample, detaliate, elaborate de specialiştii noştri în colaborare cu experţi cu renume în domeniu. Vă asigur că, împreună cu echipa, avem nu doar viziune şi voinţă, ci şi capacitatea necesară pentru a administra eficient capitala, iar după preluarea funcţiei de Primar general al municipiului Chişinău, vom demonstra în practică acest lucru”, a declarat Ceban.

UNIMEDIA amintește că în cursa electorală s-au înscris deocamdată Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Andrei Năstase (Platforma DA), Reghina Apostolova (Partidul Șor), Alexandr Roșco (Antifa).

Ieri candidatul PUN, Constatin Codreanu, s-a lansat în campania electorală pentru alegerile locale din Chișinău. Potrivit acestuia, de 10 ani asistăm la degradarea capitalei.

La moment, candidații independenți sunt Sergiu Tofilat și Silvia Radu, care sunt în procesul de colectare a semnăturilor.

Candidata Maia Lagută a renunțat să strângă semnăturile pentru a se lansa în campanie. 

De asemenea, de ieri au început să fie montate corturile electorale, în care vor fi adunate semnături de la chișinăuieni pentru ca Silvia Radu să se poată înregistra în cursa electorală pentru  funcția de primar al capitalei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub