(video) Proiectul „Chișinău Arena” prezentat de PDM a fost luat de pe Youtube. Ce a prezentat de fapt Andrian Candu

Proiectul viitoarei Arene Sportive elaborate de niște experți de la Guvern, după cum s-a exprimat liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, nu este decât un video al unui proiect similar din Dunkerque. Acest proiect a fost publicat încă în 2014 pe Youtube.

(video) Proiectul „Chișinău Arena” prezentat de PDM a fost luat de pe Youtube. Ce a prezentat de fapt Andrian Candu
(Foto: UNIMEDIA)

De fapt, între ceea ce a prezentat PD și Andrian Candu în persoană și proiectul franțuzesc nu există nicio diferență, dimpotrivă, democrații nu au avut nicio reținere în a-l prelua integral păstrând chiar și logo-urile proiectului Arenei Dunkerque din Nordul Franței. Așa cum se vede foarte clar în facsimilul de mai jos. 

Pub

 

Mai mult, Candu publică acest video pe pagina sa de facebook și-l mai sponsorizează, dar nu menționează sursa acestui video. 

În Franța, construcția acestei Arene a fost evaluată la 98,5 Milioane de Eur. Proiectul însă, potrivit presei din regiune, a fost abandonat din cauza costurilor mari și lipsei de bani. Ce-i drept, era vorba despre o sală cu o capacitate de 10 mii de persoane.

Andrian Candu însă, a anunțat că în Moldova va fi vorba despre un parteneriat public-privat la care contribuția statului va fi de circa 100 de milioane de lei, circa 5 milioane de Euro.  

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a declarat la prezentarea acestuia Preşedintele Parlamentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub