Citește toate știrile la acest subiect

(video) Procesul de vot pentru alegerea speakerului

(18:23) Se pare că democratul Vlad Plahotniuc nu a trecut pe la cabina de vot.

(18:20) Procesul de vot s-a încheiat. Urna a fost ridicată de către membrii Comisiei pentru alegerea președintelui Parlamentului și s-au retras pentru numărarea voturilor.

(17:55) A început procesul de vot. Deputații trec pe rând prin cabina de vot și își manifesta opțiunea.

Cabinele și urna de vot au fost pregătite, în curând va începe procesul de vot pentru alegerea președintelui Parlamentului. Unicul candidat înaintat pentru această funcție vine din partea Alianței pentru o Moldovă Europeană și este democratul Andrian Candu, transmite UNIMEDIA.

Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal au anunțat că nu vor participa la alegerea speakerului și nu vor intra în cabina de vot.

(video) Procesul de vot pentru alegerea speakerului
Cabina și urna de vot (Foto: UNIMEDIA)

Precizăm că coaliția de guvernare nou creată are la dispoziție 42 de voturi - PLDM are 23 de deputați, iar PD - 19. Comuniștii s-au arătat dispuși să deblocheze situația în țară și să voteze pentru alegerea conducerii Legislativului și pentru formarea noului Guvern.

Alegerea președintelui Parlamentului, conform Regulamentului, se desfășoară prin vot secret. Pentru alegerea lui Andrian Candu în funcție este nevoie de votul majorității deputaților aleși, adică 51 de voturi.

Pub

Urmăriți imagini video în direct din holul Parlamentului, unde va avea loc procesul de vot:

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub