Citește toate știrile la acest subiect

(video) Primarii din Republica Moldova care au votat declaraţiile de Unire, aplaudaţi în picioare în Parlamentul de la Bucureşti

Un grup de primari din Republica Moldova, din cele 38 de localități care au votat declarația simbolică de Unire cu România, au fost aplaudați în picioare de deputații români.Aflați la București, primarii au luat parte la ședința Parlamentului de ieri.

(video) Primarii din Republica Moldova care au votat declaraţiile de Unire, aplaudaţi în picioare în Parlamentul de la Bucureşti
(Foto: captură video)

În cadrul şedinţei anuale a Asociaţei Comunelor din România de ieri, aleşii locali moldoveni au fost salutaţi în picioare de către cei prezenţi în sala Parlamentului de la Bucureşti.

Primarii au mers la București la invitația deputatului din partea Partidului Mișcarea Populară, Constantin Codreanu.

Pub

Astfel, Petru Frunze, primarul comunei Puhoi, Ialoveni, a precizat că aceste declaraţii de Unire sunt „din suflet”. 

„Noi dorim să ne întregim neamul nostru românesc şi este un motiv şi pentru alte localităţi din Basarabia să facă acest pas, un pas foarte important pentru ca cei din Basarabia să simtă valorile româneşti, dar şi valorile Uniunii Europene. Vreau să menţionez că am avut posibilitatea să înţelegem modul de dezvoltare al României şi vrem ca acest aspect să fie implementat şi în Republica Moldova. Avem mari speranţe de la România să ne considere pe noi, cei care am votat declaraţii de unire”, a declarat Frunze.

Menționăm că, pe de altă parte o declarație anti-unire a fost semnată de mai multe localități din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub