(video) Primăria Chișinău, luată „sub asediu” de protestatari

(Update) Un protestatar a sărit la bătaie la primarul Dorin Chirtoacă și l-a stroput cu un pahar de apă pe edil.
 
(Update) Deși pot vorbi la microfoanele din sală, Anatol Bîzgu, veteran de război de pe Nistru, a ales să strige în continuare. Primarul l-a îndemnat să ia loc și să vorbească de la microfon, în mod civilizat. 
 
(Update) Dorin Chirtoacă: „Locuințele care v-au fost date în folisință, dacă vă vor fi date în propriaetate, așa cum cereți, atunci Republica Moldova va încălca un acord internațional și Primăria Chișinău va trebui să achite 60 mln lei”.
 
(Update) Dorin Chirtoacă a lămurit că nemulțumirile protestatarilor estel legat de faptul că nu pot privatizate locuințele sociale care le-au primit în calitate de veterani și refugiați ai războiului de pe Nistru. 
 
(video) Primăria Chișinău, luată „sub asediu” de protestatari
(Foto: captură video privesc.eu)

(Update) Funcționarii au reușit să iasă din sala de ședință a Primăriei Chișinău. Primarul Dorin Chirtoacă i-a invitat pe protestatari să intre în sala de ședință, să ia locul pe scaune, si să continue discuția în mod civilizat.
 
Șefii subdiviziunilor și serviciilor de la Primăria Chișinău, captivi în sala de ședință. Valeriu Ciobanu, veteran al războiului de pe Nistru, a dat buzna în cadrul sălii de ședință și a făcut imposibilă continuarea întrunirii săptămânale, relatează UNIMEDIA.
 
Ciobanu a vorbit despre o recepție finală de la o grădiniță, semnată de viceprimarul Nistor Grozavu, și o oarecare construcție ilegală. Acesta a tot strigat întruna și a lansat acuzații în adresa administrației locale.
 
„Grozavu și Chirtoacă sunt niște mincinoși, ieșiți afară paraziților. Acum sau intrăm noi aici”, a strigat Valeriu Ciobanu.
 
Funcționarii aflați în sală au încercat să bată din picioare ca să-l potolească pe Valeriu Ciobanu, însă fără succes.
 
„După ședință ieșim și vorbim, așteptați 5-10 minute. Aveți răbdare! Stimate domn, încheiem ședința și o să puteți să mă aruncați la lada de gunoi așa cum doriți”, a încercat să-l îmbuneze primarul Dorin Chirtoacă.
 
Orice încercare s-a soldat cu eșec. „Eu sper să vină ziua în Republica Moldova ca acei care încalcă legea, călare pe scaune în sala de ședințe, să stea închiși la răcoare pentru încălcarea ordinii publice ca să nu fim nevoiți să ne facem dreptatea cu pumnii. Noi avem răbdare ca dumneata să termini de strigat, de manifestat, să termini circul și să ieși afară dumneata.Dacă ar fi aici adevărații veterani de război care au luptat în '92, din voi ar sări penele din voi. Cred că într-o zi vor veni și vor lua la bătut pe aici veteranii. Stimate dle Ciobanu, dumneata cauți să o iei la moacă. Ieși afară râsule”, a continuat Chirtoacă, la limita răbdării.
 
 
Edilul-șef al Capitalei a ieșit în coridor, în fața protestatarilor. La fața locului au venit și reprezentanți ai organelor de drept. Altercațiile continuă. Funcționarii nu pot părăsi sala de ședință, fiind captivi în sediul Primăriei de mai bine de 45 minute.

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub