Citește toate știrile la acest subiect

(video) Președinția îi răspunde lui Dodon: Nu înțelege esența proceselor de modernizare a R. Moldova

Președinția declară că regretă declarațiile făcute de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și le consideră netemeinice. Poziția șefului statului a fost exprimată de purtătorul al președintelui țării, Vlad Țurcanu, în cadrul unui briefing, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui, prin declarațiile sale, Igor Dodon a arătat că nu înțelege esența reformării justiției și confirmă că este un oponent al cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.
(video) Președinția îi răspunde lui Dodon: Nu înțelege esența proceselor de modernizare a R. Moldova
Vlad Țurcanu, consilierul președintelui Nicolae Timofti (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Formarea unei justiții corecte presupune o serie de măsuri legislative, de procedură și administrative care ar avea scopul să repună sistemul judecătoresc pe o bază solidă. Majorarea treptată a salariilor judecătorilor nu este decât una din măsuri. Scoaterea voită din context a acesteia este de ordin speculativ, pentru că nu amintește despre interdicțiile și constrângerile la care sunt supuși judecătorii și trece sub tăcere recenta modificare prin care judecătorilor li s-a redus parțial imunitatea”, a declarat Vlad Țurcanu.

„Domnul Dodon cunoaște că șeful statului s-a pronunțat pentru majorarea salariilor și altor categorii de funcționari. El se arată încrezător ca majorările salariale, preconizate pentru următorii doi ani, să cuprindă și alte categorii ale populației. Președintele îi amintește deputatului socialist că el se poate folosi de dreptul de a avea inițiative legislative, inclusiv pentru propunerea de a opera majorări salariale și altor categorii de populație”, a adăugat reprezentantul președintelui.

Vlad Țurcanu a menționat că Nicolae Timofti nu este încântat de disputele pe care trebuie să le poarte cu un deputat, fiind de părerea că lucrurile trebuiesc clarificate într-o manieră constructivă.

Amintim că, în această dimineață, deputatul Igor Dodon l-a învinuit pe șeful statului de protecționism al judecătorilor. Socialistul a ținut să-i amintească președintelui Nicolae Timofti că este președinte pentru toți cetățenii, nu doar pentru judecători.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub