Citește toate știrile la acest subiect

(video) Presa britanică: Arma folosită în atacurile de la București și Londra este aceeași

Vitalie Proca, cetățeanul moldovean arestat ieri la Moscova pentru că în noiembrie anul trecut ar fi împușcat un bărbat pe o stradă din București, este suspectat de tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunţov, informează UNIMEDIA cu referire la publicația britanică The Sun

Potrivit sursei, Proca ar fi acționat la comandă. Interlopul ar fi fost recent eliberat condiționat. Reținerea suspectului a fost posibilă după ce poliția a reușit să-l identifice  în urma examinării minuțioase a imaginilor video luate în timpul executării omorului la București, scrie publicația.
(video) Presa britanică: Arma folosită în atacurile de la București și Londra este aceeași
captura video (Foto: youtube.com)

Scotland Yard s-a interesat de acest suspect, după ce s-a aflat că pistolul semi-automat de fabricație rusească, Makarov, a fost folosit în ambele omoruri, atât în București, cât și în sectorul londonez Docklands. În cel de-al doilea caz este vorba despre tentativa de omor a bancherului rus Gherman Gorbunţov, împușcat cu 6 focuri de armă. 

Sursele apropiate anchetei din România au declarat că ambele crime au fost executate de aceeași același suspect. Într-o conferință de presă, Chestor şef de poliţie, Petre Tobă a spus: „Vitalie Proca, cetăţean moldovean, este principalul suspect şi într-un alt caz de la Londra, cu un mod de operare asemănător”.

UNIMEDIA reamintește că Vitalie Proca, originar din satul Codreanca, Republica Moldova, a fost reţinut miercuri seara în Moscova de către autorităţile din Rusia. Proca este principalul suspect în cazul tentativei de asasinat din cartierul bucureştean Vitan, unde un tânăr a fost împuşcat cu un Kalaşnikov. La reținerea lui Proca au colaborat organele de poliție din Rusia, Italia, Republica Moldova, Marea Britanie, România, dar şi Interpol.

Proca este acuzat de tentativă de omor calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pe numele său fiind emis un mandat internațional de arestare preventivă din 18 ianuarie 2013. 

Vedeți aici detalii despre tentativa de omor a lui Gherman Gorbunțov.

Vedeți mai jos imagini video după reținerea lui Proca: 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub