(video) PLDM a lansat inițiativa „Pact al Responsabilității Naționale pentru o Moldovă Europeană”

Partidul Liberal Democrat a lansat astăzi, 18 noiembrie, o inițiativă de semnare a unui Pact al Responsabilității Naționale pentru o Moldovă Europeană. Pactul a fost semnat deja de președintele formațiunii, ex-premierul Vlad Filat, prim-ministrul Iurie Leancă, prim-vicepreședinte PLDM, precum și de vicepremierul Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, informează UNIMEDIA.

Vlad Filat a subliniat în cadrul unui briefing de presă că Republica Moldova este la un pas de un eveniment major în dezvoltarea sa, parafarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care prevede inclusiv crearea Zonei de Liber Schimb. 

(video) PLDM a lansat inițiativa „Pact al Responsabilității Naționale pentru o Moldovă Europeană”
Leancă, Filat și Gherman (Foto: captura imagini video privesc.eu)

„Acest eveniment reprezintă cel mai important pas făcut de Moldova până acum pe calea integrării europene. Facem un apel către toți cei de bună credință, partide politice partenere, forțe politice de opoziție - parlamentare și extraparlamentare, care susțin viitorul european al Republicii Moldova, să semneze acest pact. Chemăm societatea civilă, liderii formali și informali, asociațiile de cetățeni să semneze și să susțină această inițiativă. Cosemnarea acestui pact este o garanție că indiferent de rivalitățile politice, indiferent de scopuri și intenții, integrarea europeană este și va fi proiectul național al Republicii Moldova”, a declarat liderul PLDM.
 
Inițiativa a fost sprijinită și de șefa diplomației de la Chișinău. „Acordul de Asociere ar însemna o apropiere sistemică și bine structurată a relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Acum avem nevoie de susținerea și mobilizarea întregii societăți deoarece politica externă de succes poate avea loc doar atunci când pe plan de politică internă există coeziune și consolidare”, a evidențiat Natalia Gherman.
 
„Ca să reușim pe toate, trebuie să fim uniți în fața problemelor, dificultăților și în fața provocărilor. Pactul lansat astăzi este întâi de toate un angajament al responsabilității tuturor față de Republica Moldova și față de viitorul ei european. Nu avem dreptul să ratăm, nu avem dreptul să ne împiedicăm sau să dăm în urmă”, a subliniat la rândul său premierul Iurie Leancă.
 
O dată cu lansarea publică a acestei inițiative a fost lansat și un site pacteu.com. Doritorii pot semna și ei pactul de mai sus urmând link-ul site-ului. 

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub