(video) PLDM, în timpul protestului din fața primăriei: Ce se va întâmpla dacă Andrei Năstase nu va fi numit în funcția de primar

Dacă Andrei Năstase nu va fi numit în funcția de primar al capitalei de Judecătoria Chișinău, alegeri anticipate nu vor avea loc. Potrivit datelor, în 2015, primul tur a avut loc pe date de 14 iunie. Respectiv, decizia Judecătoriei Chișinău va fi pronunțată până pe data de 21 iunie, ceea ce reprezintă că până la alegerile locale din 2019 a rămas mai puțin de un an, iar potrivit Codului Electoral, alegerile anticipate locale nu pot fi organizate mai devreme, decât cu un an.

PLDM condamnă acțiunile de tergiversare a numirii lui Andrei Năstase în funcția de primar. „Se fac niște lucruri speciale. Vreau să aduc la cunoștință câteva prevederi din codul electoral. În primul rând, CECC a depus la instanța de judecată la data de 11 actele pentru a fi validat mandatul. Respectiv, potrivit prevederilor codului electoral, judecata are la 10 zile pentru a valida mandatul. Am privit ceea ce s-a întâmplat azi dimineață și nu am înțeles nimic din acțiunile judecătorului și nici a președintelui CECC. Este o acțiune concertată. Cererea de recuzare a judecătorului nu erau motive. Dacă mandatul lui Andrei Năstase nu va fi validat, atunci, Primăria Chișinău va fi condusă de un primar care va intra pe ușa din spate. Dacă instanța de judecată nu va valida alegerile locale, apoi alegeri repetate nu vor mai fi, deoarece va fi mai puțin de un an. PLDM condamnă aceste lucruri”, a conchis acesta.

Pub