(video) Plahotniuc spune că îl așteaptă pe Filat în Parlament pentru „reconfirmarea” în funcția de prim-ministru

Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, declară că învinurile care i le-a adus Vlad Filat nu sunt demne de un prim-ministru, pentru că acestea sunt nefondate și sunt bazate pe speculații, transmite UNIMEDIA.

Declarații în acest sens au fost făcute de către democrat în urma ședinței Biroului Permanent al Parlamentului din această dimineață.

„În acest caz noi trebuia să refuzăm votarea lui Vlad Filat în funcția de prim-ministru, după toate acuzațiile de contrabandă aduse în adresa sa, de privatizări ilicite, de fraude, de gangster, care, subliniez, nu eu le-am făcut. Niciodată nu ar fi trebuit să-l numim prim-ministru. Trebuie să dăm dovadă de maturitate politică. Am votat Alianța împreună cu aceste partide și l-am votat și e Filat prim-ministru, axact cum el m-a votat prim-vicepreședinte al Parlamentului”, a accentuat democratul.

„Atunci când se denunță un Acord, atunci când nu mai există majoritate parlamentară, atunci Guvernul nu are suportul politic în Parlament. Nu văd corectitudine și relevanță în afirmația că ar putea rămâne prim-ministru fără majoritate parlamentară”, a adăugat Plahotniuc.

În opinia sa, mâine în Parlament ar putea să se anunțe despre formarea unei coaliții între liberal-democrați și comuniști. „Noi așteptăm să vedem cu ce se vor finaliza aceste colaborări dintre PLDM și PCRM. Mâine, probabil se va contura o nouă formulă și poate vom avea și o nouă structură a majorității parlamentare. PD va lua atitudine”, a subliniat sursa citată.

Vlad Plahotnic a specificat că prin lichidarea funcției de prim-vicepreședinte al Parlamentului nu se încearcă să se lovească în el, ci în Partidul Democrat care este formațiunea căreia i-a revenit această funcție. „Ca dezvăluire, vreau să vă spun că atunci chiar eu am negociat cu Filat această funcție. Atunci PLDM a solicitat funcția de primvice-prim-ministru. Și în felul acesta, funcția de prim-vicespeaker a revenit PD. Dacă vă amintiți, eu am fost reconfirmat în această funcție de către Alianță. Îl așteptăm și pe el să-l reconfirmăm”, a tăiat acesta.

Plahotniuc susține că el nu ține cu tot dinadinsul să păstreze funcția de prim-vicespeaker: „Eu pot să cobor și să stau frumos și în sală. Dacă ați observat eu mai mult stau printre colegii mei, în sală, decât în prezidiu”.

Pentru ca lucrurile să fie redresate, în opinia lui Plahotniuc, este nevoie de comunicare, însă aceasta nu există deoarece Vlad Filat refuză să discute cu el și cu alți colegi din Alianță.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub