(video) Plahotniuc se ia de Maia Sandu: Reforma educației nu e eficientă. Nicio școală nu va fi închisă până nu luăm decizii pe fiecare caz aparte

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, afirmă că reforma educației care a fost elaborată în perioada în care lidera PAS, Maia Sandu, deținea funcția de ministru al educației, este una ineficient. Declarația a fost făcută după ce Partidul Acțiune și Solidaritate l-a dat în judecată pe Plahoniuc, acuzându-l de uzurparea puterii în stat.

Liderul PD spune că în cadrul ședinței partidului s-a decis ca începând din acest moment, nicio școală din Republica Moldova să nu fie închisă.

(video) Plahotniuc se ia de Maia Sandu: Reforma educației nu e eficientă. Nicio școală nu va fi închisă până nu luăm decizii pe fiecare caz aparte
(Foto: UNIMEDIA)

„Coincindeță sau nu, astăzi am vorbit despre educație. Foarte mulți oameni au scris solicitări și s-au plâns și mie, și colegilor mei pe ceea ce se întâmplă în educație. Am solicitat colegilor de la Ministerul Educației o analiză, ca să vedem ce facem mai departe. Suntem nevoiți să dăm dreptate oamenilor că modul în care s-a desfășurat reforma educației s-au comis erori serioase, pentru că au avut de suferit profesori, părinți, copii.

Anunțăm că nicio școală nu va fi închisă până nu luăm decizii pe fiecare caz aparte. Vom face toate demersurile necesare și poate că și un moratoriu pe acest subiect”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Pub

Mai mult, șeful PD spune că va siplifica și procedurile pentru profesori, eliminându-se rapoartele pe care aceștia sunt obligați să le scrie periodic.

„Reforma birocratizează mult activitatea profesorilor. Șu părinții mei au fost profesori și în majoritatea timpului liber se pregăteau de cursuri și nu aveau timp pentru noi, copiii”, afirmă liderul PD

Totodată Plahotniuc spune că profesorii sunt impuși să plătească anumite taxe, în ceea ce privește cursurile de dezvoltare profesională, precum și „costuri logistice”. În acest sens a discutat cu cu membrii Guvernului și a solicitat ca profesorii „să fie scutiți de aceste taxe”.

De asemenea, democratul a vorbit și despre curricula școlară, care, spune dânsul, „e prea încărcată și trebuie simplificată”. Astfel a solicitat „program de studii mai adaptat pentru elevi, nu să le distrugă orice dorință de învăța”, a mai spus Vlad Plahotniuc. 

Lidera PAS, Maia Sandu, nu a venit încă cu o reacție la declarațiile făcute de Vlad Plahotniuc, dat fiind faptul că la moment se află la Bruxelles.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub