Citește toate știrile la acest subiect

(video) Plahotniuc propune ca procurorul general să fie numit de opoziție

Vicepreședintele Partidului Democrat, prim-vicespeakerul Vlad Plahotniuc, propune ca procurorul general, președintele Curții de Conturi și președintele Comisiei Electorale Centrale să fie numiți de opoziție, transmite UNIMEDIA.

„Eu, cel puțin personal, m-am săturat de obsesiile mai ales ale unora de a acapara puterea în țara asta, inclusiv funcția de procuror general”, a declarat Plahotniuc, înainte de ședința Consiliului Alianței
(video) Plahotniuc propune ca procurorul general să fie numit de opoziție
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Astăzi am depus la secretariatul Parlamentului o inițiativă legislativă prin care propun ca procurorul general, președintele Curții de Conturi și președintele Comisiei Electorale Centrale să fie desemnați de către opoziția parlamentară. În felul acesta, vom arăta că suntem corecți, responsabili, dar și transparenți în acțiuni. Vom arăta că nu ne temem ca opoziția să verifice actul guvernamental. Nu ne temem ca opoziția să verifice cum se cheltuie banii publici. Nu avem de ce ne teme, să se teamă cei care fură”, a menționat democratul.

Vicepreședintele PD a menționat că va încerca să-și convingă și colegii din AIE să voteze această inițiativă legislativă.

„Mai mult ca atât, aticipând unele speculații, vreau să vă spun că nu suntem obsedați să menținem cu orice preț pe cineva la putere. Nu suntem obsedați să menținem procurorul, vreun ministru sau vreun șef de agenție. Tot atât, cum nu suntem obsedați să demitem vreun ministru al Sănătății, vreun șef de Vamă, vreun angajat de la FISC. Toate trebuie să fie conform legii. Dac conform anchetei, atunci aceeași regulă pentru toți - fără vreo obsesie personală”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Acesta a subliniat că inițiativa lui nu presupune vreo înțelegere cu opoziția. „Nu vreau nici să deviez atenția de la acest caz tragic din Fălești. Susțin ce a spus dl prim-ministru: Și în acest caz voi merge până la capăt. Fiecare va răspunde în măsura faptelor comise. Fiecare responsabil va răspunde indiferent de funcția pe care o ocupă. Zubco trebuie să-și dea demisia în cazul în care comisia de anchetă așa va dispune”, a mai spus sursa citată.

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub