Citește toate știrile la acest subiect

(video) PL: Mandatul Silviei Radu a expirat odată cu demisia lui Dorin Chirtoacă. Se uzurpează puterea în Chișinău

La ora actuală, municipalitatea nu are primar interimar. Asta pentru că mandatul Silviei Radu a expirat odată cu demisia primarului suspendat Dorin Chirtoacă. Cel puțin așa susține președintele fracțiunii Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Cebanu. 

(video) PL: Mandatul Silviei Radu a expirat odată cu demisia lui Dorin Chirtoacă. Se uzurpează puterea în Chișinău
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)„Conform Codului Electoral, se împuternicește Silvia Radu să îndeplinească funcția de primar interimar până la emiterea de către instanța de judecată a hotărârii definitive privind anularea suspendării din funcție a lui Dorin Chirtoacă, sau până la expirarea mandatului primarului general, or mandatul a expirat odată cu demisia. Este vorba de uzurparea puterii în municipiul Chișinău”, a menționat liberalul.

Totodată, Ion Ceban a solicitat reprezentanților Primăriei Chișinău să informeze oficial de urgență Comisia Electorală Centrală cu privire la demisia primarului suspendat Dorin Chirtoacă, pentru a fi numită data alegerilor locale anticipate. 

UNIMEDIA amintește că vineri 16 februarie, Dorin Chirtoacă și-a anunțat demisia, iar potrivit legii, alegerile locale urmează să fie pe 20 mai 2018.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub