(video) PL: Coaliția de guvernare pune în pericol cursul european al Republicii Moldova

Conducerea Partidului Liberal acuză coaliția de guvernare că pune în pericol cursul european al Republicii Moldova. Deputații fracţiunii PL  Mihai Ghimpu, Corina Fusu şi Valeriu Munteanu au susținut astăzi, 12 februarie, o conferință de presă la acest subiect, relatează UNIMEDIA.

Foto: pl.md
Mihai Ghimpu a subliniat că Partidul Liberal a sesizat în repetate rânduri Curtea Constituţională în legătură cu încălcările grave ale Coaliţiei de guvernare, şi astfel au fost înlăturate abuzurile şi încălcările. 
 
„De această dată, întrucât este mai mult o chestiune politică, ci nu juridică, venim să atragem atenţia asupra neîndeplinirii Legii pentru aprobarea Strategiei naţionale de descentralizare şi a Planului de acţiuni prvind implementarea Strategiei pentru anii 2012-2015, nr. 68 din 5 aprilie 2012. Din cauza iresponsabilităţii Guvernului şi nerespectării termenilor indicaţi în Planul de acţiuni, Ambasada SUA de la Chişinău şi Ambasada Suediei au anunţat că Guvernele acestor ţări suspendează finanţările proiectelor de descentralizare”, a enunţiat președintele PL. 
 
Potrivit lui, coaliția a recurs la o șmecherie. „Dacă azi se tărăgănează descentralizarea puterii locale, iar mâine cad reformele în Justiţie şi în alte domenii, nu punem prin aceasta în pericol semnarea Acordului de Asociere sau Liberalizarea Regimului de Vize? E ruşine când una spunem și alta facem, mai ales partenerilor fără de care nu putem merge înainte”, a precizat Mihai Ghimpu.
 
Deputatul Valeriu Munteanu a subliniat că legea privind finanțele publice locale trebuia să fie adoptată încă în 2013 și implementată în 2014, nu în 2015, dar procesul este tergiversat în mod intenționat, pentru că în interiorul Coaliției sunt persoane care muncesc împotriva cursului European. Totodată, Valeriu Munteanu a accentuat că se atestă un nivel înalt de posibilă coruptibilitate în utilizarea banilor europeni, ceea ce explică retragerea finanțatorilor externi, iar  procesele de reformă au fost, probabil, torpilate de comenzile de partid. 
 

 Sursa video: privesc.eu

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.