(video) Petru Lucinschi: Eu trebuie să dau în judecată Unibank. Sunt păgubaș

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi susține că s-a împrumutat pentru a cumpăra acțiuni la Unibank, iar după ce banca a falimentat, acesta a rămas cu datoria.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Fostul șef de stat afirmă că intenționează să dea în judecată administrația băncii.

(video) Petru Lucinschi: Eu trebuie să dau în judecată Unibank. Sunt păgubaș
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Acesta relatează cum Ilan Shor i-a propus să investească în Unibank, pe motiv că peste câțiva ani banca va crește.

„Am fost vizitat de dl Ilan Shor pe care îl știu din clasa a treia. Eram prieten cu tatăl lui, tatăl lui colabora cu soția mea în acte de binefacere. A rămas băiatul fără tată, iar eu mă adresam ca la copilul unui prieten. El vine la mine și spune că este o posibilitate de a procura niște acțiuni. Eu zic că n-am bani. El zice că avem o organizație din afara țării, din Lituania, vă împrumută pe un an de zile. O să puteți câștiga ceva, banca va deveni mai puternică, mai spunea Shor”, susține Petru Lucinschi.

Pub

„Mai vine încă odată, hai să mai mărim. Eu îi zic să mă scape de asta, eu n-am fost la nicio o ședință a consiliului, eu n-am avut niciun divident, eu n-am luat niciun credit, nici de aici, nici de la BEM”, mai punctează cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova.

Mai mult, acesta menționează că trebuie să întoarcă împrumutul, care se ridică la circa 1 milion și ceva de euro.

„Eu nu am încălcat legea. Eu sunt păgubaș, trebuie să mă achit pentru împumut, trebuie să caut bani. Suma este foarte mare. Este vorba despre un milion și ceva de euro.

Eu am împrumutat banii și i-am adus în țară. Acum i-am pierdut pentru că banca este închisă. Ce va rămâne pentru acționari nu se știe”, afirmă invitatul.

Petru Lucinschi spune că intenționează să dea în judecată administrația băncii.

„Ce să mă întrebe organele competente? Eu nu am nicio legătură. Am fost acționar cu 4% , eu nu răspund. Eu trebuie să dau în judecată administrația acestei bănci. Poate am s-o fac. Nu m-au informat, nu mi-au spus nimic”, conchide Lucinschi.

Emisiunea integrală o puteți urmări aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub