(video) Pe cine susțin deputații din partidele care nu au candidați pentru alegerile locale din mai

Trei partide nu au înaintat candidați pentru alegerile locale din mai 2018. Partidul Comunist nu va vota pe nimeni și, potrivit lui Vladimir Voronin, își va îndemna susținătorii să nu iasă la vot. Deputați din partidul PD se pare că încă nu s-au decis pe cine vor susține.

Întrebat pe cine va susține la alegerile locale, Vladimir Voronin a declarat: "Pe nimeni, pentru că nimeni din ei, care s-au înregistrat, nu prezintă persoane care pot să schimbe înfățișarea orașului, să modernizeze capitala țării noaste. Nu au această experiență, nu au această calificare, nu sunt specialiști în domeniu. Nu înaintăm pe nimeni, pentru că într-un an de zile nici cel mai bun specialist nu va putea face nimic, după așa distrugere de zece ani de zile. Vom chema susținătorii noștri nici să nu meargă la vot".

Nicolae Juravschi și Constantin Țuțu, din Partidul Democrat, spun că încă se gândesc. 

Pub

Comisia Electorală Centrală a decis ca alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți să se desfășoare la data de 20 mai curent.

Partidul Democrat a declarat că nu va înainta un candidat, ci va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene. PD nu a anunțat deocamdată pe cine anume va susține.

Candidați comune ua anunțat partidele PAS și PPDA- Andrei Năstase și PUN și PLR- Constantin Codreanu. 

PCRM și PPE nu au înaintat un candidat pentru alegerile locale. 

Menționăm că în cursa electorală s-au înscris deocamdată Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Andrei Năstase (Platforma Demnitate și Adevăr), Reghina Apostolova (Partidul ȘOR), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră Moldova), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale), Victor Strătilă (Partidului Verde Ecologist), Maxim Brăila (Partidul Popular din Republica Moldova) și Alexandra Can (Partidul Național Liberal).

Candidatul independent Silvia Radu a anunțat că adunat cele 10 mii de semnături.

Sergiu Tofilat s-a retras din cursa electorală, pentru că nu a reușit să adune numărul necesar de semnături.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub