(video) PD și PLDM recunosc: Liberalii ne-au presat să votăm pentru castrarea chimică a pedofililor

Democrații și liberal-democrații recunosc că au revotat legea privind castrarea chimică a pedofililor, la insistența PL. Asta după ce liderul Partidului Liberal, MIhai Ghimpu, a sugerat că fracțiunea sa va susține legea antidiscriminare, doar dacă va fi revotat și proiectul PL

Președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, spune că a votat legea liberalilor de dragul Alianței, iar colegul său din PLDM, Valeriu Streleț afirmă că liberalii au pus condiții.
(video) PD și PLDM recunosc: Liberalii ne-au presat să votăm pentru castrarea chimică a pedofililor
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Eu cred că e mai mult un capriciu al liberalilor. Câteodată a fost o presiune agresivă din partea  lor de a revota acest proiect în formula inițială. Am făcut asta pentru a păstra echilibrul, pentru a vota programul de mâine și de a păstra atmosfera de conlucrare. Când activezi în coaliție,  câteodată ești pus să faci ce nu-ți place și astăzi a fost așa un moment”, a declarat Diacov. 


Totuși, democratul spune că formula actuală a legii are dreptul la viață, chiar dacă părerea unor deputați a fost alta decât cea exprimată prin vot. „Pledăm pentru stabilitate în Alianță, compromis, și votul de astăzi a fost un exemplu în acest sens”, a conchis acesta. 

Streleț spune că PL a înaintat condiții, deși, în opinia lui, legea privind castrarea chimică este una necesară. „Argumentele liberalilor e că legea funcționează în 6 state UE. Au fost expuse și antiargumente că aplicarea preparatelor chimice este o metodă costisitoare și cu efecte temporare. Dar, având în vedere insistența PL și că își asumă responsabilitatea pentru această inițiativă, noi am acceptat să votăm, luând în vedere și perspectiva votului pe câteva proiecte extrem de importante, care vizează programul nostru de reforme.  Condiționarea nu a fost un secret,  ați auzit poziția formulată după consiliul PL”, a declarat președintele fracțiunii PLDM. 

UNIMEDIA precizează că astăzi, deputații și-au menținut votul privind legea care prevede castrarea chimică a  pedofililor. Asta după ce aceasta nu a fost promulgată de șeful statului. Odată ce legea a fost revotată, președintele nu mai are dreptul să o respingă. Sursa: UNIMEDIA
Video: Privesc.Eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub