(video) PCRM își redirecționează protestele către structurile europene

Partidul Comuniștilor își redirecționează protestele antiguvernamentale către sediile structurilor europene de la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PCRM, Vladimir Voronin. Potrivit lui, instituțiile europene susțin actuala guvernare și deci tot europenii ar fi în măsură să le solicite demisia. 

Referindu-se la Summitul de la Vilnius, șeful comuniștilor a menționat că parafarea documentelor preconizate reprezintă anularea oricăror perspective ale Republicii Moldova. „Vilniusul simbolizează numai obligațiuni fără niciun fel de liberatate”, a afirmat Voronin, citat de UNIMEDIA.

„PCRM transferă întreaga ordine de zi a protestelor de la guvernare la reprezentanţa UE în Moldova. Este inutil să apelăm la Leancă, Timofti şi alţi mercenari. Ei au demonstrat că nu rezolvă nimic. Noi redirecţionăm protestele noastre, protestele paşnice spre oficiile şi reprezentanţele UE din Chişinău. Noi cerem de la structurile europene (atît din Chişinău, cît şi de la Bruxelles) să ordone imediat Guvernului să-şi prezinte demisia, să oprească violarea politică a Moldovei şi să ofere poporului moldovenesc posibilitatea pentru a-şi exercita dreptul la alegeri libere şi democratice. Noi cerem de la structurile europene să ordone lui Filat şi Lupus ă-şi adune grupările politice şi să adopte decizia politică de anunţare a alegerilor anticipate”, a declarat Voronin.

În același context, președintele PCRM  a subliniat că la protestul de sâmbătă din PMAN, la care au participat, potrivit lui, circa 50 de mii de oameni, poporul Moldovei şi-a demonstrat hotărârea de a lupta pentru democraţie, libertate şi dreptate.

Pub

UNIMEDIA menționează că potrivit poliției, sâmbătă, 23 noiembrie, la marșul spre Chișinău, organizat de comuniști, au participat circa 6800 de persoane. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub