Citește toate știrile la acest subiect

(video) Pavel Filip s-a întâlnit cu Klaus Iohannis la Bruxelles: Voi veni la Chișinău când va fi vremea potrivită

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și președintele României, Klaus Iohannis, s-au întâlnit astăzi în cadrul celui de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic care are loc la Bruxelles, Belgia.

Președintele român a menționat în cadrul unor declarații de presă că parcursul european al Republicii Moldova depinde de cetățenii ei și nu de România. Totuși, acesta a dat asigurări că va prijini în continuare Republica Moldova pe această cale.

„Dacă acest parcurs va însemna integrare sau altceva, depinde evident de moldoveni și nu de noi în România. Dar noi suntem dispuși să continuăm sprijinul în sensul dorit de Republica Moldova, cu speranța că acest parcurs va fi unul european”, a declarat Iohannis.

Întrebat de reporterul UNIMEDIA ce a discutat în cadrul întrevederii cu premierul moldovean, Klaus Iohannis a menționat că au vorbit despre „chestiuni care îi preocupă și pe unii, și pe alții”.

Pub

„Ne-a relatat în ce fază se afla reformele din Republica Moldova, am discutat câteva proiecte comune din sectorul energetic care sunt în dezvoltare. Mi-a relatat cu optimism că se apropie de finalizarea crizei băncilor și că lucrurile s-ar îmbunătăți. Am discutat în general chestiunile care ne preocupă și pe unii, și pe cu alții”, a mai menționat președintele României.

Iohannis a reiterat că va veni la Chișinău „când va fi vremea potrivită”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub