(video) Pavel Filip, nemulțumit de Ministerul Agriculturii, privind planta Ambrozia: „Iată legea aprobată de colegii din România. Copiați-o...”

Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de gestionarea de către Ministerul Agriculturii a problemei privind planta Ambrozia. La ședința din săptămâna trecută, Filip a cerut Ministerului să vină cu soluții de eradicare a plantei. În schimb, premierul a primit o scrisoare de la Minister, prin care, potrivit acestuia, este informat despre Ambrozie și în care nu ar fi expuse soluții de eradicare a acesteia.

Ministrul Liviu Volconovici a spus că Ministerul Agriculturii va veni cu un proiect de lege de combatere a problemei până săptămâna viitoare.

Foto: UNIMEDIA

"Domnule ministru, transmiteți colegilor să nu mai vină cu asemenea scrisori. Iată legea aprobată de colegii din România. Trimiteți Ministerului această lege, copiaț-o și vă rog să nu veniți cu argumente de ce nu pot fi executate anumite lucruri, dar veniți cu propuneri", s-a adresat Pavel Filip ministrului Agriculturii, Liviu Volconovici.

În mai multe țări europene ambrozia a fost interzisă prin lege. Autoritățile locale au grijă să curețe terenurile din proprietatea sa, iar cetățenii sunt obligați să smulgă ambrozia încă din lunile aprilie-mai. 

Milioane de oameni din întreaga lume manifestă reacții alergeci la Ambrozie. În prezent există doar tratamente care ameliorează simtomele, dar nu vindecă alergia. Medicii alergologi de la noi prescriu medicamente antihistaminice sau recomandă evadarea în perioada activă a alergiei. 

Astăzi are loc ședința Guvernului. Printre proiectele de pe ordinea de zi:

- Aprobarea listei candidaților pentru acordarea Bursei Preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2018-2019.

- Planul sectorial de acţiuni anticorupţie în domeniul sănătății și asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anii 2018-2020.

- Cu privire la crearea grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei naţionale de prevenire și combatere a spălării banilor și finanțării terorismului pentru anii 2019-2023.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.