(video) Parohul Alexandru Iamandii, despre preoții care se implică în politică: „nu le face față”, dar „sunt cazuri când preoții nu pot să tacă”

Parohul Bisericii ”Sf. Mare Muceniță Varvara”, Alexandru Iamandii, este de părere că unui preot nu-i face față să se implice în politică, mai ales că legea bisericească spune explicit că nu are dreptul să o facă. Totuși, întrebat de ce unii preoți s-au implicat în campania electorală din 2016, parohul a spus că "uneori sunt și cazuri când preoții nu pot să tacă și trebuie să vorbească și ei". Opinia a exprimat-o în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

(video) Parohul Alexandru Iamandii, despre preoții care se implică în politică: „nu le face față”, dar „sunt cazuri când preoții nu pot să tacă”
(Foto: UNIMEDIA)

"Politica e un partid, dar creștini sunt toți. La biserică vin din toate partidele și dacă preotul e apartenent unui partid, atunci el face dezbinare. Preoții care își dau seama de acest lucru sunt destul de precuați în sensul acesta", a spus parohul. 

Totuși, părintele Alexandru Iamandii crede că e greu de determinat hotarul între politică și biserică. "Preotul, ca fire vie, este și el mai aproape de o poziție sau alta [...] și preotul poate să își spună opinia, dar nu poate să facă agitație", a adăugat parohul.

Pub

"Eu m-aș ruga să vină un preot în politică, dar acesta trebuie să fie un preot desăvârșit", a declarat invitatul și a dat exemplu Arhiepiscopului Macarie al III-lea care a devenit și primul președinte al Republicii Cipru.

Întrebat de ce unii creștinii plecați peste hotare spun că nu mai merg la biserică de când unii preoți îl susțin pe Igor Dodon, parohul a spus că "din păcate" probabil sunt și astfel de cazuri, dar "nu are dreptul preotul să cheme pentru un anumit candidat".

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub