(video) Pagubele provocate de ploi și grindină se ridică la circa 300 milioane de lei

De la începutul anului 2013, zeci de mii de hectare agricole au fost distruse, iar pagubele provocate de ploi și grindină se ridică la 290 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de către ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, notează UNIMEDIA.

„De la începutul anului, circa 38 mii de hectare au fost afectate, iar pagubele se ridică la 290 milioane de lei. Ploaia din ultimele două zile nu a afectat grav culturile agricole. Aversele au fost fără grindină”, a spus ministrul Agriculturii.

În același context, sursa a menționat că a fost creat un grup de lucru care va evolua gradul de afectare a culturilor agricole. Rezultatele vor fi prezentate până la sfârșitul acestei săptămâni. 

„După evaluare vom vedea care regiune este cea mai grav afectată, iar ulterior Ministerul Finanțelor va analiza compensarea pierderilor. Ministerul Agriculturii ar putea aloca bani pentru procurarea, în luna august, a unui lot de rachete antigrindină”, a declarat Bumacov.

(video) Stare excepțională în Capitală: Circulația pe anumite străzi a fost sistată

UNIMEDIA precizează, că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, de la energia electrică rămân deconectate 43 de localităţi din 14 raioane. Fără curent electric sunt localităţi din raioanele Făleşti, Căuşeni, Ştefan Vodă, Hînceşti, Cahul, Basarabeasca, Leova, Taraclia, UTA Găgăuzia, Rezina, Orhei, Străşeni, Ialoveni şi mun. Chişinău.

Potrivit meteorologilor, în ultimele ore au căzut câte 38 litri pe metru pătrat. Ploile ar urma să contenească spre sfârșitul zilei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub