(video) Olimpicii nu vor fi eliberați de la examenele de BAC cu nota 10 din oficiu

Ministerul Educației a lansat dezbaterile publice pe proiectul Codului Educației. Printre elementele noi prevăzute de proiectul Codului Educației se numără și o nouă regulă pentru deținătorii locurilor la olimpiadele republicane. Premianţii nu vor fi eliberați de la examenele de BAC cu nota 10 din oficiu, informează UNIMEDIA.

În cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, ministrul Educației, Maia Sandu, a precizat că examenele de bacalaureat sunt create pentru un nivel mediu de cunoștințe și pentru olimpici, rezolvarea acestora nu ar trebui să reprezinte o problemă.

„Este o nouă regulă pe care am introdus-o în metodologie. Deținătorii locurilor la olimpiadele republicane nu vor fi eliberați cu 10 din oficiu. Nu aceasta trebuie să fie motivația. În același timp, testele la bacalaureta sunt pentru un elev cu un nivel mediu de cunoștințe și nu ar trebui să fie o problemă pentru olimpici. Toată lumea trebuie să susțină în aceleași condiții examenele de bacalaureat. Olimpicii sau cei care vor să devină olimpici trebuie să aibă altă motivație decât notele de la examenele de bacalaureat”, a subliniat ministrul.

Pub

Precizăm că, Ministerul Educației a lansat, pe 13 noiembrie, dezbaterile publice pe proiectul Codului Educației. Lansarea a avut loc în cadrul unei mese rotunde intitulată „Codul educaţiei – coloana vertebrală a strategiei Educaţia 2020”, în cadrul căreia au fost prezentate principalele elemente noi aduse de această inițiativă legislativă esenţială pentru sistemul de învățămînt din Republica Moldova.

Proiectul Codului Educației este menit să contribuie la implementarea Strategiei Educația 2020 și vine cu o abordare consecventă a problemelor de acces, relevanță și calitate identificate în Strategie. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub